Manfrotto BeFree MKBFRA4-BH

Hinta on kohtuullinen ja ominaisuudet hyvät, mutta valo-kuvausreissulla kaikki Manfrotton lupaukset eivät pitäneet.

#Jalustat #Manfrotto
7.9

BeFree on italialaisvalmistajan uusin huippukompakti matkajalusta, jonka hintaan kuuluu sekä kuulapää että hyvä laukku. Koko pakkaus painaa vain 1,4 kiloa. Jalustan jalat ovat neliosaiset. Niiden pikalukot ovat paremmat kuin kilpailijoiden ratkaisut. Jalusta kootaan kääntämällä jalat ylöspäin niin, että ne ovat yhdessä kuulapäätä vasten. Näin BeFreen korkeus on koottuna vain 40 cm. Avattuna jalat voidaan säätää kahteen asentoon jalustan eri korkeuksia varten. Suurin korkeus on 144 cm.
Jalat ovat alumiinia. Kuulapää on alkeellinen mutta toimiva. BeFree sopii valmistajan mukaan korkeintaan nelikiloisille kameroille, mutta se ei käytännössä pidä paikkaansa. Kokeilimme jalustaa suurella järjestelmäkameralla ja telezoom-objektiivilla, jossa on oma jalustakierre. Painoa oli yhteensä 2,9 kiloa ja kokonaisuus hyvin tasapainossa jalustalla. Kaksi kolmesta kuvasta jäi epätarkoiksi, koska yhdistelmä ei ollutkaan aivan vakaa. Puolen kilon järjestelmäkameralla kaikki kuvat onnistuivat.

Arvio

Manfrotto lupaa, että BeFree kantaa nelikiloisen kameran. Niinhän se kantaakin, mutta jalusta ei pidä sellaista taakkaa vakaana, joten tieto johtaa harhaan. Pienille kameroille ja normaaliobjektiivilla varustetuille kevyille järjestelmäkameroille se on hintaisekseen hyvä jalusta.

Ominaisuudet

Merkki
Manfrotto