Sirui T-2205X

Monien mielestä kiinalaiset jalustat ovat vain halpaa romua. Tämä hiilikuitujalusta saattaa ennakkoluulot häpeään.

#Jalustat #Sirui
8.4

Jo avattaessa hiilikuituisen unelmajalustan paksusta mustasta pahvista tehtyä, hienostunutta laatikkoa syntyy vaikutelma suuren, tunnetun valmistajan huipputuotteesta, mutta niinhän asia ei ole. Jalusta on nimittäin kiinalainen Sirui. T-2205X-mallin laatu on vakuuttavan tuntuista, eikä se ole kooltaan isoa limonadipulloa suurempi. On mukavaa, että jalusta on niin pieni ja kevyt, sehän painaakin vain 0,8 kiloa.
Jalusta voidaan panna kätevästi kasaan niin, että se mahtuu vain yhden jalkansa mittaan. Pienestä koosta huolimatta on mukana tulevassa laukussa tilaa kuulapäälle, kun jalusta on kokoon taitettu. Vain 34 cm pitkä jalusta venyy puolitoistametriseksi. Viimeinen kymmensenttinen tulee ruuvaamalla irtonainen osa salkoon, mikä ei ole kovinkaan sujuvaa. Järjestelmäkameralle ja raskaalle teleobjektiiville jalusta on useiden jatkeiden vuoksi hiukan pehmeä. Kumitassuissa on kätevästi esiin ruuvattavat piikit. Jalusta maksaa puolet vähemmän kuin vastaavat tunnettujen merkkien jalustat.

Arvio

Siruin T-2205X-malli on huippulaatua kohtuuhintaan. Pieni miinus on, että mukana tulee irtojatke, ja myös jalkojen moniosaisuus heikentää vakautta. Sen vastapainoksi pieni koko on onnen omiaan kuvausmatkoille ja kuvauspainotteisille lomille.

Ominaisuudet

Merkki
Sirui