Manfrotto Stile Plus Bravo 50

Jalustoistaan tunnettu italialainen Manfrotto valmistaa myös kamerareppuja, joista arvioitavana on Stile Plus -sarjan uutuus. Yllättävää on, että muotoilu on ollut toimivuutta tärkeämpää.

#Kameralaukut #Manfrotto
6.7

Jalustatesteissä Manfrotto on menestynyt aina hyvin. Siksi oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan Manfrotto-reppua, etenkin kun Manfrotton brändisalkkuun kuuluu nykyisin myös kameralaukkumerkki Kata. Arvoitavana on Manfrotton kamerareppu Bravo 50, ja heti kättelyssä on syytä todeta, että se oli melkoinen pettymys. Muotoilu on makuasia, mutta repun neliskulmaiset muodot saavat raavaankin miehen näyttämään reppuselkäiseltä ekaluokkalaiselta.
Repun käytettävyyskään ei ole erityisen hyvä. Hihnat ovat melko ohuita eikä lantiovyötä ole. Repun sisustakaan ei nosta arvosanaa, sillä Bravo 50:n sisuskalut ovat lähinnä toivottomat. Keskellä reppua on neliskulmainen, irrotettava kameraosasto, johon mahtuu järjestelmäkamera pakettiobjektiiveineen. Lisäksi repussa on paikka kannettavalle tietokoneelle ja taskuja pikkutarvikkeille. Tilanjakajia ei ole, joten jos mukaan haluaa lisäobjektiiveja, ne joutuvat olemaan repussa irrallaan. Laukun ulkopuolelle voi kiinnittää pienen matkajalustan.

Arvio

Reppua suunniteltaessa ulkonäköasiat ovat menneet käytännöllisyyden edelle. Manfrotto on ilmeisesti pyrkinyt saamaan aikaan italialaista huippumuotoilua edustavan tuotteen. Kantovälinettä kalustolleen etsivälle kuvaajalle on tarjolla huomattavasti parempia ratkaisuja.

Ominaisuudet

Merkki
Manfrotto