Canon COOLPIX AW120

Nikonissa on testin ainoa kinokameran 24 milliä vastaava laajakulma. Kuvanlaatu on hyvä, ja lisäksi kamerassa on hyödyllinen gps-paikannin.

#Kamerat #Canon
8.4

Nikon AW120:n värivaihtoehtoja ovat maastokuvioinnin lisäksi musta, sininen ja kirkas punainen. Kuvanlaatu on hyvä muun muassa hyvän yksityiskohtien toiston ansiosta. Valovoimaisuuden ansiosta voidaan käyttää pienempiä herkkyyksiä. Suurten herkkyyksien kohina on melko voimakasta. Objektiivin kuvakulma vastaa 24–120 millimetriä, ja 24 milliä vastaavan laajakulman ansiosta veden alla voi kuvata lähempää kohdetta kuin muilla testin kameroilla, jolloin veden epäpuhtaudet huonontavat kuvanlaatua havaittavasti vähemmän. Kamerassa ei kumma kyllä ole valkotasapainoasetusta vedenalaiseen kuvaukseen. Vedenalaiskuvauksen kuvausohjelma kyllä on, mutta se lukitsee kuvan kokoa ja valotuksenkorjausta lukuun ottamatta kaikki muut asetukset – ja valkotasapainoasetus on tavanomainen eli Auto. Kuvanlaadun arvosanaa alentaa se, että valkotasapainoautomatiikka ei ole aivan tarkka. Kameran hyödyllinen gps-paikannin lisää kuviin koordinaatit ja näyttää kuvauspaikan ja kuvaussuunnan näyttöön tulevalla kartalla. Käsiteltävyys on keskitasoa. Sileäpintaisesta kamerasta ei saa oikein tukevaa otetta. Kortin, akun ja liitäntöjen tiivisteet eivät vaikuta kovin vakuuttavilta. Käyttökytkimet ovat pieniä ja lähellä toisiaan, ja zoomauksen tarkka säätö on vaikeaa.

Arvio

Nikonissa on testin ainoa kinokameran 24 milliä vastaava laajakulma. Kuvanlaatu on hyvä, ja lisäksi kamerassa on hyödyllinen gps-paikannin.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
5x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
7,0
Suurin ISO
6400