Canon PowerShot SX700 HS

Pienen kameran 30-kertainen polttovälialue ja hienot langattomat toiminnot tekevät siitä oivan matkakameran. Se on myöskin erittäin mukava käyttää, mutta gps puuttuu.

#Kamerat #Canon
8.6

Canon onnistui tunkemaan tähän ohueen runkoon 30-kertaisen polttovälialueen objektiivin. Se vastaa kinokoossa 25–750 mm:ä, joten kysymyksessä on todella hyvä matkakamera. Harmi tietysti, ettei SX700 HS:ssä ole gps:ää, koska nimen omaan matkakuvia on paljon mukavampi katsella, kun ne on sijoitettu maailmankartalle.
Sitä vastoin kameran langattomat ominaisuudet ovat erinomaiset. Yhteys esimerkiksi älypuhelimeen muodostetaan yhdellä kameran takana olevalla Mobile Device Connect -painikkeen painalluksella. Kamera tukee myös NFC-tiedonsiirtoa, jossa kaksi laitetta yhdistetään toisiinsa vain koskettamalla. PowerShot SX700 HS:ssa on myös ns. älykäs kuvanvakain, jossa vakain valitsee itse parhaan toimintatavan kahdeksan erilaisen kuvatyypin mukaan.

Yksityiskohtien toisto yllättää

Yleinen kuvanlaatu on todella hyvä. Värit ovat lämpimät ja kontrasti hyvä. Värikylläisyyttä oli meidän makuumme hieman liikaa, joten tässä kannattaa käyttää ohjelmakiekon Live-toimintoa. Sen avulla voidaan säätää kontrastia, värikylläisyyttä ja ja värisävyjä, ja säätöjen vaikutus näkyy suoraan kameran näytöllä. Se käy helposti, ja toiminto on todella käytännöllinen. Hyvin jyrkissä kuvissa voi esiintyä jonkin verran ylivalotusta, mutta kaiken kaikkiaan automatiikan toiminta on erittäin luotettavaa. Myöskin yksityiskohtien toisto yllättää myönteisesti, kunhan herkkyys pysyy alle ISO 800:n. Kuvat voidaan rauhassa tulostaa A4-kokoon, ja yksityiskohtien toisto on silloin selvästi parempi kuin esimerkiksi Nikon Coolpix S9700:lla. Kuvakohina alkaa näkyä ISO 400:n herkkyydellä ja pysyy siedettävänä ISO 1600:aan saakka, jolloin kohinanvaimennus alkaa vaikuttaa kuvien terävyyteen. Salaman kantomatka on vain 3,5 metriä, mutta se ei tee punasilmiä, koska se nousee reilusti kameran yläpuolelle. Näytön tarkkuus on 922 000 pikseliä, mutta sillä on vaikeuksia toistaa auringnvalossa olevia pieniä yksityiskohtia.

Arvio

Canon PowerShot SX700 HS on monipuolinen ja melko pieni matkakamera, jonka 30-kertainen zoom tarkentaa lähes mihin kohteeseen tahansa. Käyttömukavuus on hyvä, langattomat ominaisuudet mainiot. Kaipasimme gps:ää, ja näyttö saisi toimia paremmin auringonpaisteessa, mutta kuvat ovat hyviä, värit kylläiset ja yksityiskohten toisto erinomaista.

Ominaisuudet

Merkki
Canon
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
30x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
8,5
Suurin ISO
3200