anm_fujiX-E3_01

Fujifilm X-E3

Fujifilmin E-sarjan uusi huippumalli vakuutti meidät ja saa hyvän arvosanan. Uusi kosketusherkkä näyttö on näppärä, mutta siihen liittyy myös yksi ongelma.

#Kamerat #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-E3 näytön koko on vaatimattomat kolme tuumaa. Näyttö ei ole kääntyvä, mutta se on kosketusherkkä. Perinteinen, kameran takana ollut neljään suuntaan liikkuva painike on poissa, ja sen sijaan näyttöä pyyhkäistään, jotta haluttu toiminto saadaan aktivoiduksi. Esimerkiksi ISO-herkkyyden säätö aktivoituu, kun näyttöä pyyhkäistään oikealle. Ideana tämä on hyvä, mutta vaatii hieman totuttelua, ja joskus kamera tulkitsee pyyhkäisyksi tarkennusalueen valinnan, jonka kytkimmekin pois päältä. Kamerassa on lisäksi kaksi pientä säätökiekkoa, yksi edessä ja toinen takana.
Tarkennuspisteitä voi hallita joystickillä, jollaista tämän sarjan kameroissa ei aiemmin ole ollut. Tarkennuspisteen asettaminen täsmällisesti on helppoa, ja tämä koskee myös kuvan reunoja. Tarkentaminen toimii fantastisen hyvin, ja mukavuutta lisää se, että valotuksenkorjauksen voi tehdä nopeasti oikean peukalon kohdalla olevan säätimen avulla.
Automaattitarkennus on loistava. Käsitarkennuksessa valittavina on 91 pistettä, kun taas automaattitarkennus voi valita peräti 321 pisteestä. Automaattitarkennus on samanlainen kuin esimerkiksi X-T2-huippumallissa. X-E3 ottaa kahdeksan kuvaa sekunnissa, joten vauhti riittää toimintakuvaukseen. Video on 4K:ta.
24 megapikselin kuvat ovat teräviä ja värikylläisiä jpg-tiedostoja. Jopa ISO 51 200:n herkkyydellä otettuja kuvia voi käyttää sellaisenaan. Sävyjen toistokyky on selvästi parempi kuin edeltäjällä X-E2S:llä ja vetää vertoja saman tarkkuuden APS-C-koon kameroille.
Valikkojärjestelmää on yksinkertaistettu, ja sekä etsin että näyttö kertovat hyvin, millainen kuvan valotuksesta tulee.

Arvio

Fujifilm X-E3 tuottaa korkealaatuisia jpg-kuvia, joita voi käyttää sellaisenaan. 8 kuvaa sekunnissa on hyvä nopeus tässä luokassa. Automaattitarkennus toimii hienosti.
Ergonomia on hyväksyttävissä, mutta ei loistava. Litteässä kamerassa saisi olla kunnollinen kädensija. Kaipaisimme myös kääntyvää näyttöä.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
8
Suurin ISO
51200