Fujifilm X100S

Monia kuvaajia viehättää se, miten X100:ssa yhdistyy retrohenkinen muotoilu ja kehittynyt elektroniikka. Kameralla on erittäin miellyttävä kuvata.

#Kamerat #Fujifilm
8.5

Kun Fujifilm X100S tuli testiin, sen seuraaja X100T oli julkistettu, mutta testiin se ei ehtinyt, Uudessa mallissa on kolmen tuuman näyttö, wi-fi, pidempi akun kesto ja hiukan kehittyneempi etsin. Hinta on samalla hiukan noussut, joten X100S on edelleen kiinnostava vaihtoehto. Yksi X100-sarjan suosion syistä on tyylikäs retrohenkinen ulkonäkö. Saatavana on myös täysin musta versio. Kameran erinomaisessa etsimessä yhdistyvät perinteinen optinen etsin ja elektroninen etsin, joka näyttää kuvan sellaisena kuin se tulee olemaan. Ja sitten se kuvanlaatu. Kameran kiinteäpolttovälinen objektiivi vastaa kuvakulmaltaan kinokameran 35-millistä. Sen valovoima on F2 ja laatu erinomainen. Hyvään kuvanlaatuun vaikuttaa osaltaan myös kuvanmuodostusohjelmisto. Valotusautomatiikka toimii hyvin, ja kohina on vähäistä. Värit ovat viileähköt, mutta niitä samoin kuin kuvan muita ominaisuuksia voi säätää mieleisekseen. Säädöt voi tehdä myös valitsemalla toistomalliksi jonkin Fujifilmin diafilmityypin. Provia on vakio, Astia sopii muotokuviin ja Velviassa on suuri kontrasti ja kylläisyys. Se mitä ei voi säätää, on pikselimäärä. Monessa halvemmassa kamerassa on 20–24 megapikselin kenno, jolloin yksityiskohtia on enemmän. Kameran takana on hyvä säätöpyörä valotuksenkorjausta varten.

Arvio

Monia kuvaajia viehättää se, miten X100:ssa yhdistyy retrohenkinen muotoilu ja kehittynyt elektroniikka. Kameralla on erittäin miellyttävä kuvata.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
1x
LCD-näyttö
2,8
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
25600