Nikon COOLPIX P7800

Nikon P7800:ssa on hyvä 28–200 mm:n objektiivi, jonka valovoima on F2–F4. Kamerassa on kääntyvän näytön lisäksi elektroninen etsin.

#Kamerat #Nikon
8.4

Ulkoisesti kamera vaikuttaa samalla tavalla vankkatekoiselta kuin Nikonin järjestelmäkamerat. Kuvausergonomia on hyvä, ja kamera on yhteensopiva Nikonin salamajärjestelmän kanssa. Wi-fi-verkkoyhteyden saa WU-1a-sovittimen avulla. Tarkennuksen apuvaloa ei ole. Nappeja ja valitsimia on enemmän kuin muissa tämän luokan kameroissa. Kuvanlaatu on erinomainen. Canon G16:n värintoisto on ehkä aavistuksen verran parempi, mutta terävyys ja yksityiskohtien toisto ovat erinomaiset. Testin kohinamittauksissa P7800 on hyvää keskitasoa, mutta sen suurin ISO-herkkyys on vain 3200, ja lisäksi on herkkyyttä ISO 6400 vastaava Hi 1 -tila. Käyttäjä voi valita pisimmän valotusajan, jonka jälkeen kamera nostaa herkkyyttä. Nikon Coolpix P7800 on lähellä voittoa, mutta se on kilpailijoitaan isompi, painavampi ja hankalampi säätää. Käyttökytkimiä on runsaasti, mutta esimerkiksi ISO-herkkyys säädetään kahdella napilla, joita pitää painaa samanaikaisesti. Vastaavaa ei ole Nikonin järjestelmäkameroissa. Kohde ja valmis kuva näyttävät erilaisilta näytössä ja etsimessä. Etsimessä kontrasti on pieni, näytössä se on sellainen kuin siitä tulee. Ja siitä tulee hyvä.

Arvio

Laaja polttovälialue ja mainio kuvanlaatu houkuttelevat monet valitsemaan Nikonin. Käyttömukavuus ja etsimen kuvanlaatu laskevat arvosanaa.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
12,0
Polttovälikerroin/optinen zoom
7,1
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
8,0
Suurin ISO
6400