Nikon D3200

D3200 kuvakennossa on peräti 24,1 megapikseliä, joten tämän perusteella kameralta voisi odottaa erinomaista yksityiskohtien toistoa. Siksi olikin vaikea olla tuntematta pettymystä, kun kuvaa suuremmaksi zoomattaessa yksityiskohdat olivatkin pehmeitä ja epäteräviä. D3200:n hinta on ollut laskusuunnassa, ja kehitys jatkunee samaan suuntaan, sillä seuraaja D3300 on jo markkinoilla.

tekijä Välineopas #Kamerat #Nikon
8.2

D3300:n kennon edessä ei ole alipäästösuodinta, ja tämän ansiosta kuvat ovat veitsenteräviä ja yksityiskohtia on runsaasti. D3200 ei pääse samaan yksityiskohtien tarkkuuteen.

Suuri pikselimäärä huonontaa myös kohinapisteitä, sillä värikohinaa on havaittavissa tasaisilla pinnoilla jo herkkyydellä ISO 400, mutta liian voimakasta kohina on vasta herkkyydellä ISO 3200. Värit ovat hyvin luonnolliset, vaikkakin jotkut toivoisivat niiltä varmaankin voimakkaampaa kylläisyyttä. Pakettiin kuuluva 18–55 mm:n objektiivi piirtää terävästi muiden kameroiden kanssa, mutta täydellä aukolla otetut kuvat ovat kuitenkin kulmista hieman epäteräviä.

Käsiteltävyydeltään D3200 on erinomainen. Siinä on kunnollinen otekahva, jollaista ei ole missään testin peilittömistä kameroista. Kokematon kuvaaja hyötyy merkittävästi niin sanotusta opastilasta, jossa kamera antaa vaiheittaisia ohjeita erilaisten kohteiden kuvaamiseen.

Nopea tarkennus

D3200:n vaihetarkennus toimii nopeasti, ja testin aikana otetuissa kuvissa oli vain hyvin harvoja tarkennusvirheitä. Tarkennus toimii hyvin myös videokuvauksessa, mutta tarkennusmoottorin vaimea vinkuva ääni on kuitenkin kuultavissa. Videokuvan laatu on hyvä, ja erillisen mikrofonin avulla videoon saadaan myös stereoääni. Näyttö ei ole kääntyvä eikä kosketusnäyttö, ja vastavalotilanteissa se on myös tummahko. Koska valotusautomatiikka toimii varsin luotettavasti, valotuksenkorjausta ei tarvita kovin usein.

D3200:ssa on hyvä optinen etsin, joka peittää 95 prosenttia kuva-alasta. Siitä on hyötyä etenkin valaistuksen ollessa hankala. Nikonin mukaan akun lataus riittää 540 kuvaan, mutta testin aikana emme päässeet kertaakaan yli 300 kuvan. D3200:ssa ei ole wi-fi-verkkoliitäntää, joten langatonta yhteyttä tarvitessaan pitää hankkia noin 60 euroa maksava WU-1A-sovitin.

Conclusion

D3200:n hyviä puolia ovat hyvä käsiteltävyys ja tarkennus. Kuvanlaatu ei vastaa odotuksia. Yksityiskohdat ovat pehmeitä ja kohinaa on paljon.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon
Megapikseliä
24,1
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
4,0
Suurin ISO
12.800