Olympus OM-D E-M1

Kameraa myydään kahtena pakettina. Paketti, johon kuuluu 12–50 mm:n objektiivi, maksaa 1500 euroa. Testissä oli hieno 12–40 mm F2,8. Sen sisältävä paketti maksaa noin 2000 euroa.

#Kamerat #Olympus
7.9

OM-D E-M1 on tyylikäs kamera, jossa on reilusti rungosta esiin tuleva otekahva sekä kookas ja kirkas elektroninen etsin. Olympuksen kuvanlaatu on yleensä hyvä. Sen yksityiskohtien toisto ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa 24 megapikselin kameroissa, mutta värintoisto on oikein hyvä. Hankalien kohteiden valottaminen oikein vaatii usein valotuksenkorjausta. E-M1 on parhaimmillaan, kun herkkyydet ovat pienempiä kuin ISO 1600. Suuremmilla herkkyyksillä vähäisessä valossa kuvattaessa kuvanlaatu voisi olla parempikin, etenkin kun vertailukohdaksi otetaan saman hintaluokan muut kamerat.

Kaksitoimiset valitsimet

Kameraa myydään kahtena pakettina. Paketti, johon kuuluu 12–50 mm:n objektiivi, maksaa 1500 euroa. Testissä oli hieno 12–40 mm F2,8. Sen sisältävä paketti maksaa noin 2000 euroa. Olympuksen valikoimassa on runsaasti objektiiveja, ja jos ne eivät riittäisi, myös Panasonicin objektiivit ovat käytettävissä.
Näytön koko on kolme tuumaa ja sitä voi kallistaa 45 astetta alas ja pystysuoraan ylös. Sekä etsin että näyttö esittävät kirkkauden ja värit oikein. Tosin kuvan varjoalueilla on enemmän sävyjä kuin mitä etsimestä tai näytöstä voisi kuvaa otettaessa päätellä. Etsinkuva koostuu 2,4 miljoonasta pisteestä. Kamerassa on pyöritettävä valitsin kuvausohjelmille ja seitsemän ohjelmoitavaa painiketta. Kun kaksiasentoista vaihtovipua kääntää, valitsimien toiminnot muuttuvat. Kun vivun käyttö on selkäytimessä, saa käyttöön tuplamäärän säätöjä nostamatta kameraa tähtäysasennosta. Toinen kätevä yksityiskohta on se, että kontrastia voi säätää ennen kuvanottoa käyrän avulla, kuten Photoshopissa. Lisäksi kameran ohjelmistossa on lukuisia hauskoja suodintehosteita.
Kamerassa on monia hyödyllisiä toimintoja, kuten intervallikuvaus ja wi-fi-verkkoyhteys. Gps-paikanninta kamerassa ei ole, mutta paikannustiedot voi siirtää kuviin puhelimesta.
Micro Four Thirds -objektiiveilla kuvattaessa vaihetarkennus käyttää 81 tarkennuspistettä. Sovittimella kameraan voi kiinnittää Four-Thirds -objektiivin, jolloin tarkennuspisteitä on 37. Suurin sarjakuvausnopeus on kymmenen kuvaa sekunnissa, mutta silloin automaattinen tarkennus ei toimi. Tarkennuksen toimiessa suurin kuvausnopeus on 6,5 kuvaa sekunnissa.

Arvio

E-M1 on hyvä kamera. Etsin on iso ja kuvaaminen on miellyttävää. Runsaasti käteviä toimintoja, mutta suurilla herkkyyksillä on paljon kohinaa.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
10,0
Suurin ISO
25.600