anm_olympE-M10III_01

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Pienen peilittömän järkkärin kolmannessa versiossa on entistä suurempi etsin, useampia tarkennuspisteitä ja 4K-video. Viime silaus kuitenkin puuttuu joistakin kohdin.

#Kamerat #Olympus
8.7

Olympus OM-D E-M10 Mark III on 14–42-millisen pakettiobjektiivin kanssa niin pieni, että se mahtuu takintaskuun. Kamera on tyylikäs ja sitä on hauska käyttää. Elegantti retromuotoilu on peräisin Olympuksen legendaarisista OM-1- ja OM-2-kameroista. Kuvanlaatu on yllättävän hyvä pienillä ISO-herkkyyksillä, mikä johtuu osittain siitä, että kennossa on vain 15,9 megapikseliä jo lähes normiksi tulleen 24 megapikselin sijasta. ISO 6400:aan asti kuvia voi käyttää lähes kaikkiin tarkoituksiin. Sitä suurempia arvoja maksimilukemaan 25 600 on syytä välttää.
Kameran valotus toimii varmasti. Perusasetuksilla jpg-kuviin tulee aika voimakas sähköinen terävöitys ja varsin kylläiset värit. Se voi tuntua houkuttelevalta, mutta meidän mielestämme iEnhancen sijasta kannattaa valita Luonnollinen, jonka jäljiltä tulos on uskottavampi.
On erittäin suuri etu, että etsinkuva on entistä suurempi. Elektroninen etsin on oled-tyyppinen ja siinä on peräti 2,4 miljoonaa pistettä. Kosketusherkkää näyttöä voidaan kallistaa mutta ei kiertää esimerkiksi selfie-kuvia varten.
Tarkennuspisteiden lukumäärää on nostettu 50 prosentilla 121:een, mikä lisää mahdollisuuksia siihen, että automaattitarkennus osuu oikeaan kohtaan. Kameran seuraavassa versiossa olisi hyvä pystyä nopeammin vaihtamaan jatkuvasta automaattitarkennuksesta yksittäisen kuvan tarkennukseen ja takaisin sekä valitsemaan tarkennuspisteet käsin. Automaattinen kontrastitarkennus toimi testissämme hyvin pakettiobjektiivin kanssa. Kuvanvakaus toimii kennossa, ja saimme helposti käsivaralta teräviä kuvia puolen sekunnin valotusajalla, mitä voi pitää harvinaisen hyvänä tuloksena.

Arvio

Olympus OM-D E-M10 II on edustavan näköinen kamera, jolla kuvaaminen innostaa. Se on niin pieni ja kevyt, että sen tulee helposti ottaneeksi mukaan.
Jpg-kuvat tulevat perusasetuksilla käsitellyn näköisiksi, sillä niihin on lisätty tarkkuutta ja värikylläisyyttä. Kameran resoluutio saisi olla suurempi.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
16
Polttovälikerroin/optinen zoom
2
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
8,6
Suurin ISO
25600