Olympus Stylus Tough TG-3

Tämä kovanaama kestää enemmän kolhuja kuin muut. Kamerassa on wi-fi, gps ja mielenkiintoinen mikroskooppitoiminto, mutta sen kuvanlaadulla on ikävä kyllä rajoituksensa.

#Kamerat #Olympus
7.8

Vedenpitävä, iskun- ja pakkasenkestävä taskukamera täyttää yhä aktiiviharrastajan tarpeita, joita puhelinkamerat eivät vielä tyydytä. Olympus on vuosia ollut kovan paikan kameroiden kärjessä, ja uusi, huippukestävä Olympus Tough Stylus TG-3 merkitsee jälleen uutta kilometripylvästä kilpailussa. Käyttömukavuudeltaan erinomainen kamera kestää nimittäin vettä 15 metrin syvyyteen, kymmenen asteen pakkasen sekä iskuja, kolhuja ja pölyä. TG-3 kestää 100 kilon painon ja siinä on wi-fi, jonka vuoksi sitä voidaan ohjata Olympus Image Share -sovelluksella älypuhelimesta tai siirtää kuvia suoraan internetiin. Kameran oma gps toimii myös hyvin, ja erityinen ilon aiheemme oli tällä kertaa kameran sähköinen kompassi. Kuvauspaikan koordinaattien lisäksi saadaan siis nyt tallennettua myös se suunta, johonka kuva otettiin.

Yllättäviä haasteita

TG-3:ssa on mielenkiintoinen mikroskooppitoiminto, jolla päästään peräti kymmenen millin päähän kohteesta. Siis supermakro. Kameralla voidaan kuvata viisi kuvaa sekunnissa, ja tarkennus toimii hyvin. Valotuksen laita on huonommin, sillä se on selvästi haparoivaa. Moni ottamamme kuva nimittäin alivalottui puolisentoista aukkoa. Onneksi näytöltä näkyy jo kuvaa otettaessa, että se jää tummaksi, ja kuvaaja voi korjata asian saman tien käyttämällä valotuksenkorjausta. Kuvanlaatu on hyvä aina ISO 200:n herkkyyteen saakka, värit ovat kirkkaat ja terävyyskin kunnossa. Jo ISO 400:n herkkyydellä alkaa kohinanvaimennus kuitenkin toimia, ja ISO 1600:sta lähtien näytti ja tuntui siltä, kuin objektiivin päälle olisi hierottu vaseliinia.

Käytettävyys on hyvä, kamera istuu mukavasti käsiin ja kaikki painikkeet ovat siellä missä pitääkin. Nelinkertainen polttovälialue vastaa kinokoossa 25-100 mm:ä, eikä vääristymä ole kovin suuri. On hyvä, että kameran valovoima on laajakulmalla F2, koska sen vuoksi pystytään usein pysymään ISO 400:n alapuolella.

Arvio

Tough Stylus TG-3 kestää lähes milaista riepotusta vain. Käyttömukavuus on jopa veden alla erinomainen. Siksi on pettymys, että kamera alivalottaa usein ja että yli ISO 400:n herkkyydet ovat käyttökelvottomia. Jos valoa kuitenkin riittää, voidaan pysytellä alle ISO 200:n, ja jos on vielä valmis käyttelemään valotuksenkorjausta, voi tätä kameraa harkita.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
4x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
5,0
Suurin ISO
6400