Olympus Tough TG-2 iHS

Aiempi testivoittaja joutuu uusien haastajien kanssa lujille. TG-2 on kuitenkin edelleen oikein hyvä kamera, jonka yksityiskohtien toisto on hyvä.

#Kamerat #Olympus
8.5

Olympuksen erinomaisen zoom-objektiivin lyhin polttoväli vastaa kinokameran 25-millistä. Veden alla kuvakulma vastaa 35-millistä, mikä on laajempi kuin useimmissa muissa testin kameroissa. Veden alla kuvataan lähes aina lyhimmällä polttovälillä, jolloin valovoima on F2. Tämän ansiosta ISO-herkkyys voi olla pykälän tai enemmänkin pienempi kuin kilpailijoissa, jolloin myös kohina on vähäisempää. Kaiken lisäksi TG-2:n kohina herkkyyteen ISO 400 asti on Panasonic FT-5:n kanssa testin vähäisintä. Isommilla herkkyyksillä kohinaa esiintyy. Kuvanlaatuarvosanaa nostavia tekijöitä ovat kuvien terävyys ja hienorakeisuus. Huippuarvosanan estää värintoisto, sillä veden alla automaattiasetuksia käytettäessä kuvat vivahtivat selvästi magentaan. Vedenalaiskuvauksen kuvausohjelmia on peräti neljä, mutta väriongelmaa nekään eivät ratkaisseet. Kuivalla maalla värintoisto on erinomainen. Yksityiskohtien toisto on tämän luokan kameralle hyvä. Kamerasta saa hyvän otteen, ja Olympuksen tunteville valikko on tutunomainen. Painikkeet ovat pieniä ja niiden käyttö hiukan raskasta. Objektiivia ympäröivä poistettava rengas peittää suotimien ja kalansilmälisäkkeen kiinnityksen. Lisävarusteena saa 45 metriin kestävän sukelluskotelon. Seuraajamalli TG-3 ei aivan ehtinyt tähän testiin.

Arvio

Aiempi testivoittaja joutuu uusien haastajien kanssa lujille. TG-2 on kuitenkin edelleen oikein hyvä kamera, jonka yksityiskohtien toisto on hyvä.

Ominaisuudet

Merkki
Olympus
Megapikseliä
11,8
Polttovälikerroin/optinen zoom
4x
LCD-näyttö
3,0
Kuvaa/sekunti
5,0
Suurin ISO
6400