Panasonic LUMIX DMC-G6

G6 on hyvä kamera, jolla saa hyviä kuvia. Se ei saa pulssia nousemaan innostuksesta, mutta sitä on helppo käyttää. Hyvä pakettiobjektiivi.

#Kamerat #Panasonic
8.5

Panasonicissa on kätevä toiminto niihin tilanteisiin, kun kaveri tai perheenjäsen lainaa kameraa. Kun G6 asetetaan toimimaan täysautomaattisesti, loistaa iA-nappi sinisenä, ja se kertoo, että kamera on valmis tottumattoman kuvaajan käsiin. G6 on kuitenkin osaavallekin kuvaajalle sopiva kamera, jossa on monipuoliset säädöt. Kamerassa on peräti viisi ohjelmoitavaa painiketta. Kolmen tuuman näyttö kallistuu ja kääntyy kaikkiin suuntiin. Se on kosketusnäyttö, joten kameran voi säätää ja kuvan ottaa näyttöä koskettamalla. Tämä toimii, mutta käyttöliittymä ei kuitenkaan ole kokeilemistamme parhaita. Valotuksenkorjausta säädetään laukaisimen takana olevalla keinukytkimellä. Se toimii hyvin. Kameralla on hieman taipumusta pieneen alivalotukseen.

Panasonicille tyypilliseen tapaan kuvien värikylläisyys ja terävöinti ovat hillittyjä. Tämä on hyvä lähtökohta kuvankäsittelylle, ja tarvittaessa kumpaakin ominaisuutta voi säätää valikosta voimakkaammaksi. Myös kontrasti on hillitty, minkä ansiosta varjojen ja huippuvalojen yksityiskohdat säilyvät, mutta tämän takia kuvat ovat kieltämättä myös hieman voimattomia. Kohina on hyvin hallinnassa, joskin kohinanvaimennus huonontaa yksityiskohtien toistoa suurilla ISO-herkkyyksillä. Kaiken kaikkiaan G6:n kuvanlaatu on samaa tasoa kuin monissa kilpailevissa APS-C-kennokoon malleissa. Kameran ohjelmisto korjaa vääristymän ja vinjetoinnin automaattisesti.

Leican linjoilla

Tarkennus käyttää 23 tarkennuspistettä, jotka peittävät kaksi kolmannesta kuva-alasta, mikä on hyvä arvo. Tarkennus on nopea ja tarkka, ja kuvaaja voi valita tarkennuskohdan myös näytön kautta. Panasonic tekee tiivistä yhteistyötä Leican kanssa, ja G6-mallin muotoilussa voi havaita selviä vaikutteita Leican R9-peilikamerasta. Rungon materiaalit vastaavat kuitenkin kameran edullista hintaa, ja kamera tuntuukin hieman halvalta. Elektronisen etsimen tarkkuus on 1,44 milj. pistettä ja suurennuskerroin 1,4. Etsinkuvan koon hintana on se, että se ei vaikuta yhtä terävältä ja tasaiselta kuin esimerkiksi kuva Olympus E-M10:n etsimessä, jonka suurennuskerroin on vain 1,15. G6-pakettiin kuuluu erinomainen 14–42 mm:n objektiivi. Paketin hinta on reilut 650 euroa.

Arvio

G6 on hyvä kamera, jolla saa hyviä kuvia. Se ei saa pulssia nousemaan innostuksesta, mutta sitä on helppo käyttää. Hyvä pakettiobjektiivi.

Ominaisuudet

Merkki
Panasonic
Megapikseliä
15,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
2,0x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
7
Suurin ISO
25600