Pentax MX-1

Jossain vaiheessa harrastajakuvaajan katu-uskottavuutta lisäsi kamera, jonka kuluneen mustan pinnan alta pilkotti kirkas metalli.

#Kamerat #Pentax
8.2

MX-1 on painava kamera, koska siinä on käytetty samanlaista messinkiä kuin 1960-luvun kameroissa, ja kun se jossain vaiheessa käytössä kuluu, se näyttää menneiden aikojen kulttikameralta. Vuonna 1976 markkinoille tullut MX oli Pentaxin parhaiten menestyneitä järjestelmäkameroita, ja uuden MX-1:n logon typografia on täsmälleen samanlainen. Vaikka muotoilu on retrohenkinen, kuvanlaatu edustaa nykyaikaa. MX-1:n hyvään kuvanlaatuarvosanaan vaikuttavat hyvät värit, erinomainen terävyys ja yksityiskohtien toisto sekä asialliset kohinamittaustulokset koko ISO-herkkyysalueella. Valotusautomatiikka toimii yleisesti ottaen hyvin, joskin kontrastinhallinta voisi olla hivenen parempikin. Valotusta on helppo korjata oikean peukalon ulottuvilla olevalla valintakiekolla. Kamerassa on sama erinomainen valikko kuin Pentaxin järjestelmäkameroissa. Hintakin on asiallinen. MX-1 on kuitenkin melko kookas ja painava, joten se ei ole mikään varsinainen taskukamera. Etsintä ei ole eikä sitä saa lisävarusteenakaan, eikä kameraan myöskään voida liittää salamaa eikä mikrofonia. Näyttöä voi kallistaa pystysuoraan ylös ja 45 astetta alaviistoon.

Arvio

MX-1:n kuvanlaatu on varsin hyvä. Kamera on toimiva kokonaisuus, mutta iso ja painava, ja käsiteltävyyskin voisi olla parempi. Asiallinen hinta.

Ominaisuudet

Merkki
Pentax
Megapikseliä
12
Polttovälikerroin/optinen zoom
4x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
4,2
Suurin ISO
12800