SAMSUNG NX500

Samsungin NX1-lippulaivakamera saa kevennetyn version, jossa on sama suuri kuvakenno. Sarjakuvanopeus yhdeksän kuvaa sekunnissa haastaa vakavasti suuret kameramerkit.

#Kamerat #Samsung
8.7

Samsung NX500 korvaa NX300:n. Kameran tunnusomainen litteä yläosa elää ja voi hyvin. Painikkeet ja kiekot ovat suunnilleen siellä missä ne ovat olleet sitten NX200-mallin. Sähköistä etsintä ei edelleenkään ole, ei edes lisävarusteena. Hiukan yllättäen on NX300:n suuri 3,3-tuumainen näyttö pienentynyt kolmeen tuumaan. Se heijastelee herkästi auringonvalossa, mutta se on joka tapauksessa kosketusnäyttö, ja se esittää kirkkauden ja värit tarkasti, kuten ne tulevat olemaan kuvassakin. Se kääntyy myös eteen omakuvia varten. Kameran sisuksissa on sen sijaan todellakin tapahtunut yhtä ja toista. Ensinnäkin on löydetty tilaa suuren ja painavan NX1-huippumallin 28 megapikselin kuvakennolle, minkä ansiosta resoluutio on suurempi kuin Canonin, Nikonin ja Sonyn, ja kaikkien muidenkin alle 3000 euron kameroiden. Myös kuvaprosessoria on paranneltu, minkä vuoksi kameralla voidaan tallentaa 4K-laatuista videota, ja pienen kameran sarjakuvausnopeus on vaikuttavat yhdeksän kuvaa sekunnissa.
Näkyykö parantunut resoluutio myös käytännössä? Kyllä. Kun kuvaa suurennetaan, näkyy Samsungin kuvissa enemmän yksityiskohtia kuin vastaavien 24 megapikselin kameroiden kuvissa – ja lisäksi tulee vielä se, ett Samsungin kontrastinhallinta ja värintoisto ovat parasta, mitä tästä hintaluokasta löytyy. Jpg-kuvista tulee erittäin hyviä, ja kameralla voidaan tallentaa myös raakatiedostoja, mikä ilahduttanee useimpia harrastajia.
NX500:ssa on sekä wi-fi että Bluetooth. Viimemainittu toimii vain Androidissa. Hintaan kuuluu objektiivi, eikä tätä kameraa saa vain runkona.

Arvio

Suurelta osin kennon suuren resoluution ansiosta kuvanlaatu on parasta, mitä olemme toistaiseksi nähneet tämän hintaluokan peilittömissä järkkäreissä.

Näytön koko on pienentynyt kolmeen tuumaan. Varsinkin auringonpaisteessa kaipasimme toden teolla sähköistä etsintä sen tueksi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Megapikseliä
28
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
9,0
Suurin ISO
51200