Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Kun rinnalle otetaan muut markkinoiden isokennoiset kompaktikamerat, Sony menestyy vertailussa hyvin sekä hinnan että laadun puolesta.

#Kamerat #Sony
8.2

Cyber-shot RX100 II:n kuvakenno on testin pienin ja objektiivi valovoimaisin, sillä sen suurin aukko on laajakulmapäässä F1,8. Lyhin polttoväli vastaa kinokoon 28 millimetriä. Kamera on ohut ja sileäpintainen ja sujahtaa helposti taskuun. Kuvausergonomia voisi olla parempikin. Zeiss-objektiivin valintarenkaalla on helppo valita keskeiset kuvaustoiminnot käyttämällä kameran takana olevaa Fn-nappia. Kaiken kaikkiaan RX100 II on sujuvakäyttöinen kamera, kunhan siihen on ensin tottunut. Näyttö on kääntyvä. Sen kuva on suhteellisen tumma, minkä takia näytön käyttö päivänvalossa on hankalaa. Kirkkautta voi säätää suuremmaksi, mutta se taas lyhentää akun kestoa. Saatavana on elektroninen etsin, mutta sen hinta, noin 430 euroa, on kameran hinta huomioon ottaen kallis. Etsin kiinnitetään varusteluistiin, joka on yhteensopiva Sonyn uuden salamajärjestelmän kanssa. Testikuvat onnistuivat hyvin. Objektiivi on korkealaatuinen. Suurten ISO-herkkyyksien kohina on erittäin hyvin hallinnassa. Suurin ISO-herkkyys on käytettävissä vain yhden aiheohjelman yhteydessä. Tällöin kamera ottaa kolme kuvaa ja yhdistää ne, jolloin kohina tasoittuu. Värintoisto on hillitty, joten kuvat voivat vaikuttaa sävyiltään viileiltä, mutta tämä seikka on helppo korjata valikon säädöillä.

Arvio

Kun rinnalle otetaan muut markkinoiden isokennoiset kompaktikamerat, Sony menestyy vertailussa hyvin sekä hinnan että laadun puolesta.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Megapikseliä
20,4
Polttovälikerroin/optinen zoom
3,6x
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
10
Suurin ISO
25600