Asus PQ321

Tavanomaisen nimen taakse kätkeytyy huikein koskaan testaamamme näyttö. Ultra HD -tarkkuus ja 32 tuuman koko tulevat samassa paketissa, mutta vain maksukykyisille.

#Lisävarusteet #Asus
8.5

Full HD on jo jokamiesluokkaa, joten laadussa on nyt aika siirtyä seuraavalle askelmalle. Se on numeltään Ultra HD eli 4K, jonka tarkkuus on huikeat 3840 x 2160 pikseliä. Ensimmäiset 4K-videokamerat ovat jo kaupoissa, mutta niistä on iloa vasta ASUS PQ321:n kaltaisella näytöllä. Kuvasimme 4K-videota GoPro Black Edition -kameralla, ja oli upea kokemus siirtyä lähemmäksi ja lähemmäksi näyttöä ja nähdä aina vain uusia yksityiskohtia. Yksityiskohtien toisto on harpannut yksinkertaisesti valtavan askelen eteenpäin. Värit, liukusävyt, terävyys ja muut laadun osatekijät ovat myös kunnossa, käytettiinpä näyttöä sitten kuvankäsittelyyn tai videon katselemiseen. Kovat ovat sitten järjestelmävaatimuksetkin. Tarvitaan pöytätietokone ja melko uusi näytönohjainkortti, jossa on Displayport-liitäntä. Oli melkoinen homma saada näyttö toimimaan 4K-tilassa luvatulla 60 Hz:n taajuudella. Ongelmat ratkesivat Asuksen hyvän tuen ansiosta, ja se oli vaivan arvoista. Hintalapussa ei ikävä kyllä ole painovirhettä.

Arvio

Arvosana kertoo hyvistä toiminnoista, huipputarkkuudesta ja loistavasta kuvanlaadusta, mutta myös käyttömukavuuden puutteesta ja liian korkeasta hinnasta. PQ321 on kuitenkin välttämättömyys edelläkävijälle, jonka Visalla on katetta.

Ominaisuudet

Merkki
Asus