Samsung Galaxy A5 (2016)

Ei aivan kärkeen

#Lisävarusteet #Samsung
8.3

Uuden Galaxy A5:n objektiivin valovoima on vaikuttava F1,9. Kamerassa on optinen kuvanvakain, jota näkee yleensä vain kalleimmissa malleissa. Kennon tarkkuus on 13 megapikseliä eli ei markkinoiden kärkipäätä. Pro-asetusta käyttämällä voi säätää itse valkotasapainon, ISO-herkkyyden valotuksenkorjauksen. Valotusaikaa ei voi valitettavasti valita. Pettymys on myös se, että suurin ISO-herkkyys on vain 800, eikä kamera tallenna raakakuvia. HDR-toimintoa käytettäessä kuvan koko putoaa kahdeksaan megapikseliin. Lisäksi toiminto on hidas.
5,2 tuuman näyttö toistaa kuvat ja värit tarkasti. Prosessorina on nopea Octa-Core-prosessori. Yleisesti ottaen kaikki toimii jouhevasti. Tallennustilaa puhelimessa on 16 gigatavua ja sitä voi lisätä microSD-kortilla. A5:ssä on NFC-lähitunnistustekniikka. Sen voi siis helposti yhdistää kameraan. Siltikään 4K-videon kuvaaminen ei onnistu. A5:n runko on tyylikästä ja tukevaa metallia. Sekä edessä että takana on karkaistua lasia. Pyöristetyt reunat parantavat istuvuutta kädessä.
Kuvanlaadun osalta värit ovat luonnolliset ja terävyys hyvä. Tummien alueiden yksityiskohdat saisivat toistua paremmin. Myös kohinanpoisto voisi toimia paremmin.

Arvio

Hyvä valovoima, kuvanvakain ja nopea prosessori. Hyvä hinta. NFC on hyödyllinen ominaisuus.
Ei tallenna raakakuvia tai 4K-laatuista videota. Pieni ISO-herkkyys ja heikko kuvanlaatu.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung