Toshiba Exceria Pro 16 GB

Raakatiedostojen sarjakuvaus ja 4K-video vaativat äärinopeaa tiedonsiirtoa. Toshiba Exceria Pro on kirjoitusnopeudellaan 240 megatavua sekunnissa nyt maailman nopein SD-kortti.

#Lisävarusteet #Toshiba
8.5

Uusin SD-muistikorttistandardi on nimeltään UHS-II. Se mahdollistaa erityisesti 4K-videota ajatellen luku- ja kirjoitusnopeudet aina huimaavaan 300 megatavuun sekunnissa. Yksi ensimmäisistä tämän standardin muistikorteista tulee Toshibalta eikä ole vielä saatavissa meillä, mutta sitä ei silti kannata ohittaa olankohautuksella. Kortin lukunopeus on jopa 260 megatavua ja kirjoitusnopeus jopa 240 megatavua sekunnissa UHS-II -yhteensopivissa laitteissa. Se on taaksepäin yhteensopiva vanhempien laitteiden kanssa. Korttia voidaan 4K-videon lisäksi käyttää valokuvaukseen. Toistaiseksi vain Fujifilm X-T1 tukee standardia. Vertasimme uutta korttia Class 10-korttiin X-T1:ssä ja saimme UHS-II -kortille sarjakuvauksella käytännössä kymmenen otosta enemmän ennen puskurin täyttymistä. Se on noin puolet enemmän, eikä siinä kaikki: kamera oli heti valmis käyttöön, kun taas Class 10 -kortilla siltä kului 45 sekuntia enemmän tiedon kirjoittamiseen. Ero uuteen korttityyppiin on huomattava.

Arvio

Kameran muistikortista muodostuu usein työskentelynopeuden pullonkaula. Exceria Pro on hyvä ja varma investointi tulevaisuutta ajatellen. Se panee todella vauhtia siihen ainoaan kameramalliin, joka toistaiseksi tukee UHS-II:ta.

Ominaisuudet

Merkki
Toshiba