Canon EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM

Canon er ude med et nyt zoomobjektiv til full-frame, der er billigere end firmaets rødringede glas med samme brændvidde, og på Canonin uusi kinokennoisiinkin sopiva zoomobjektiivi on halvempi kuin saman polttovälialueen L-sarjan objektiivi ja yhdessä suhteessa sitä parempikin.

#Objektiivit #Canon
8.8

Vankkatekoisessa objektiivissa on metallibajonetti. Tarkennus- ja zoomausrenkaat liikkuvat tasaisesti. Kuvanvakaimen teho on neljä aukkoaskelta. Zoomausrenkaassa on lukitus. Paras valovoima F3,5 saavutetaan 24 millin polttovälillä, ja 28 millin kohdalla suurin aukko on F4. STM-tarkennusmoottorin ansiosta voidaan videokuvauksen aikana säätää tarkennusta pehmeän liukuvasti. Videokuvauksessa tarkennus toimii hyvin EOS 5D Mark III:ssa ja 7D Mark II:ssa Dual Pixel -kennon ansiosta kaksinverroin nopeammin. Valokuvauksessa USM- ja STM-moottoreiden välillä ei ole eroa. 24 mm:n polttovälillä esiintyy vääristymää ja täydellä aukolla vinjetointia. Sisäiset heijastukset on estetty hyvin. Kuvan keskellä täyden aukon piirto on lähes yhtä hyvä kuin aukolla F8. Vastavalosuoja maksaa 40–60 euroa. L-sarjan tiivistetty EF 24–105 mm F4 L IS USM maksaa vastavalosuojineen halvimmillaan alla 900 euroa. Pelkkään valokuvaamiseen se onkin erinomainen vaihtoehto, kun taas videokuvaukseen uusi on paras.

Arvio

Uusi EF 24–105 mm on hyvä valinta videokuvaukseen ja suhteellisen halpaan kinokokoiseen EOS 6D -runkoon. Kuvanlaatu on hyvä. Vaikutuksen teki etenkin täyden aukon hyvä piirto. Vinjetointia esiintyy täydellä aukolla 24 mm:n polttovälillä. Vastavalosuoja on lisävaruste.

Ominaisuudet

Merkki
Canon