Canon EF-S 10-18 mm F4.5-5.6 IS STM

Aito laajakulmazoom kuvanvakaimella 300 euroon kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta Canon on onnistunut tekemään oivallisen täydennyksen pakettioptiikalleen.

#Objektiivit #Canon
8.8

Pohjimmiltaan Canon on tehnyt 16–29 millin polttovälialuetta vastaavan laajakulmazoomin vastaavanlaisilla mekaanisilla osilla kuin edulliset 18–55 millin pakettioptiikat, joiden polttovälialue vastaa 29–88 milliä. Bajonettiliitäntä on muovia, eikä laatu ole ammattitasoa, mutta se ei haittaa. Objektiivi kestää kyllä satunnaisessa harrastekäytössä, ja kuvaaja saa käyttöönsä paljon uusia vaihtoehtoja. Optiikkakin on pätevää. 10 millin polttovälillä terävyys on hyvä jo täydellä aukolla, paranee himmenninaukolla F8 ja heikkenee taas aukolla F16. Tynnyrivääristymä on leimallista, ja vinjetointi on voimakasta täydellä aukolla. Se häviää aukolla F8 ja heikkenee taas aukolla F16. Kaava on sama 14 millin polttovälillä, mutta vääristymät häviävät. Vinjetointia näkyy täydellä aukolla vain vähän eikä muutoin lainkaan. 18 millin polttovälillä vinjetointia ei näy täydellä aukolla, ja terävyys on hyvä ilman vääristymiä. STM-automaattitarkennus on nopea ja äänetön, ja Canon on ihme kyllä saanut mukaan jopa optisen kuvanvakaimen.

Arvio

Canonia täytyy kiittää edullisesta laajakulmazoomista. Objektiivi on optisesti ja mekaanisesti vain keskitasoa, mutta se on ymmärrettävää, kun hinta on halpa. Objektiivilla pääsee käsiksi aivan uudenlaisiin kuvauskohteisiin, ja se on varmasti monen EOS-kuvaajan toivelistalla.

Ominaisuudet

Merkki
Canon