Fujifilm Fujinon XF 56 mm F1.2 R

Fujifilmin kameran omistava muotokuvauksen harrastaja saa nyt rahoilleen huimasti vastinetta. Uusi optiikka taikoo niin teräviä kuvia, ettei niitä katsellessa ole uskoa silmiään.

#Objektiivit #Fujifilm
9.2

Fujifilmin X-sarjan järjestelmäkamerat ovat menestyneet mainiosti. Viimeisimpänä voittokulkua on jatkanut X-T1, ja japanilaiset ovat tehneet sen tukijoukoiksi useita upeita objektiiveja.
Yksi uusista objektiiveista, XF 56 mm F1.2 R, soveltuu parhaiten muotokuvaukseen. Polttoväli vastaa kinokameran 85 milliä, ja valovoimaa on hurjasti. Siitä tulee mieleen Canonin vastaava, yli 2 000 euron loistelias optiikka peilijärjestelmäkameroille. Pidättelimme hengitystä ensimmäisiä testikuvia odottaessa. Kuvat näyttivät X-T1:n pienellä näytöllä niin upeilta, ettemme uskaltaneet oikeastaan odottaa yhtä loistavia tuloksia tietokoneen näytöllä ja lopullisena tulosteena, mutta emme joutuneet pettymään. Tarkennus sujuu hetkessä, tarkkuus ja värit ovat omaa luokkaansa eikä vinjetointia tai vääristymiä näy mainittavasti. Suurimmalla valotusaukolla saa aikaan kauniisti pehmennetyn taustan, ja XF 56 mm:n tyylikäs metallinen viimeistely teki Fujifilmiltä lainatun objektiivin palauttamisesta entistäkin vaikeampaa.

Arvio

Fujinon XF 56 mm F1.2 R piirtää aukolla F1,2 äärimmäisen tarkkaa kuvaa. Objektiivin käyttäminen voi tuntua aluksi hankalalta, mutta kun sen oppii, niin huiman upeat kuvat saavat vannoutuneetkin peilikameran käyttäjät harkitsemaan peilitöntä järjestelmäkameraa.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm