Fujifilm FUJINON XF18-135mmF3.5-5.6 R LM OIS WR

Fujifilm on saanut valmiiksi ensimmäisen huonoa säätä sietävän standardiobjektiivinsa, jossa on tehokas zoom. XF-sarjaan kuuluvan objektiivin on tarkoitus edustaa valmistajan parasta osaamista.

#Objektiivit #Fujifilm
8.8

Fujifilmin uusi joka sään objektiivi on tehty metallista, ja sen mekaniikka on huipputasoa. Lähennys ja loitonnus, tarkennus sekä valotusaukko säädetään omilla renkaillaan, ja optiselle kuvanvakaimelle on myös oma painikkeensa. Fujifilm väittää vakaimen tehoavan viiden valotusaskeleen verran, eikä se ole pelkkää mainospuhetta. Käsivaralla 100 millin polttovälillä ja 1/5 sekunnin valotusajalla kuvista oli teräviä kolme neljästä. Terävyys onkin kunnossa, vaikka se heikkenee kulmia kohti täydellä aukolla. Terävyys on oivallinen kulmiin asti valovoimalla F8, mutta kuvan keskusta on aina terävä kaikilla polttoväleillä ja aukoilla. Kuva voidaan tarkentaa 45 sentin päähän. Heijastumia on vain hiukan aurinkoa kohti kuvatessa, ja se on mainio saavutus 16 eri linssin objektiivilta. Kömpelyys on painavan ja suuren objektiivin heikkous. Se on silti tasapainoinen pari X-T1-kameralle, ja objektiivi reagoi herkästi mallin salamannopeaan automaattitarkennukseen. Mukana on suojapussi ja ja laadukas vastavalosuoja.

Arvio

XF 18-135 mm ei ole kevyt, pieni eikä halpa, mutta se on mekaanisesti ja optisesti huippuluokan standardiobjektiivi. Terävyys on oivallinen ja heijastumat vähäisiä. Huoliteltu viimeistely tekee kuvanvakaimella varustetulla optiikalla kuvaamisesta nautinnollista.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm