Nikon AF-S DX Nikkor 18-300 mm F3.5-6.3 G ED VR

Nikonin ensimmäinen APS-C-kennokoon 18–300 mm:n zoomobjektiivi oli vähän kömpelö yritys. Uusi malli on pienempi, kevyempi, tarkempi ja kaiken lisäksi hiukan halvempi.

#Objektiivit #Nikon
8.7

APS-C-kennokoon 18–300 mm:n zoomobjektiivi vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 28–450 mm:ä. Tämä polttovälialue soveltuu esimerkiksi matkakäyttöön. Nikon esitteli ensimmäisen tämän polttovälialueen objektiivin kaksi vuotta sitten. Se oli iso, painava eikä optisesti kummoinen. Nyt linssejä on 19:n asemesta 16. Paino on lähes 300 grammaa pienempi eli 550 grammaa. Pituus on lyhentynyt kahdella senttimetrillä 10:een senttimetriin. Objektiivi kilpailee valovoimaltaan vastaavan Tamronin 16–300 mm:n objektiivin kanssa. Tamron on yli 100 euroa Nikkoria halvempi.

Testattu objektiivi muodosti testikamerana käytetyn D7100:n kanssa tasapainoisen kokonaisuuden. Mekaanisesti objektiivi toimi moitteettomasti. Objektiivissa on zoomin, tarkennuksen ja kuvanvakaimen kytkimet.

Terävyys on kaikilla polttoväleillä parhaimmillaan kuvan keskellä. Huippuluokkaa se ei ole, mutta kuitenkin käyttökelpoinen. Nurkissa piirto pehmenee, mutta ei liikaa. Lyhyillä polttoväleillä kulmat tummuvat turhan voimakkaasti.

Arvio

Nikonin uusi 18–300 mm:n objektiivi on käytännöllinen ja sopii hyvin Nikonin APS-C-kennokoon kameroihin. Terävyys on hyvä koko laajalla polttovälialueella. Vinjetointi on helppo korjata kuvankäsittelyssä. Objektiivin hinta on laatuun nähden asiallinen.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon