Nikon AF-S NIKKOR 600mm F4.0E FL ED VR

Unelmatele toimintaan

#Objektiivit #Nikon
8.9

Nikonin uutta 600 millin teleobjektiivia on yllättävän helppo käsitellä muihin vastaavan polttovälin putkiin verrattuna. Sille on kaksi selitystä. Edeltävän mallin painosta on saatu viilattua pois peräti 1,2 kiloa. Painavia linssejä on myös siirretty taemmaksi sillä seurauksella, että putki tasapainottuu entistä paremmin yksijalkaista jalustaa käytettäessä, joka on toden totta tarpeen. Kuvanlaatu on häikäisevää jo aukosta F4 alkaen. Tätä osaavat arvostaa kaikki, jotka yrittivät kuvata pitkillä teleobjektiiveilla ennen kromaattista poikkeamaa vähentävien ED- ja FL-linssien esittelyä. Pitkien putkien tarkkuus oli tuolloin vajavainen, eikä kuviin saanut millään puhtaita keltaisia ja punaisia sävyjä kromaattisen poikkeaman takia. Nykyisin kuvanlaatu vastaa laadukasta 24–70 millin optiikkaa tai on jopa parempaa. Objektiivi on tehty Nikonin uusille tarkoille kameroille, ja niillä ero edeltävään malliin näkuu selvästi. Putki maksaa yli 3 000 euroa Canonin vastaavaa mallia enemmän. Mukana on tosin myös vastavalosuoja ja kuljetuskotelo.

Arvio

Unelmaobjektiivi urheiluun, luontokuviin, lehtikuviin ja muihin pitkää teleä vaativiin kuvaustilanteisiin. Vakuuttava kuvanlaatu ja tarkennusnopeus.
Yli kymppitonnin hinta harmaannuttaa hiuksia. Edeltävän mallin saa nyt noin 9 000 eurolla, ellei sen hinnan halpenemista malta odottaa.

Ominaisuudet

Merkki
Nikon