Pentax smc DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM

Tavallisesti kuvanlaatu heikkenee, mitä äärimmäisempiin objektiiveihin mennään. Pentax 18-270 mm on kuitenkin aukolla F8 jopa hiukan parempi kuin 18-135 mm, jonka polttovälialue on puolta suppeampi.

#Objektiivit #Pentax
8.2

Tavallisesti kuvanlaatu heikkenee, mitä äärimmäisempiin objektiiveihin mennään. Pentax 18-270 mm on kuitenkin aukolla F8 jopa hiukan parempi kuin 18-135 mm, jonka polttovälialue on puolta suppeampi. Täydellä aukolla 18-270 -millinen ei taas ole aivan yhtä hyvä. Ominaisuus korostuu pitkällä polttovälillä. Siksi Pentaxit saavat kuvanlaadusta saman arvosanan.
Tämän hintaiseksi materiaalit tuntuvat halvahkoilta, mutta mekaanisesti se on kunnossa. Se häviää kuitenkin kolmessa tärkeässä asiassa edullisemmalleen: Siinä ei ole pöly- ja kosteussuojausta. Toiseksi se tarkentuu puolet hitaammin. Ja kolmanneksi, tarkennusta ei voi hienosäätää käsin. Kun katsotaan Tamronin vastaavaa kilpailijaa sekä ulkoa että etulinssin ja takalinssin kautta sisältä eri polttoväleillä, käy ilmeiseksi, että kysymyksessä on yksi ja sama objektiivi, lukuun ottamatta kuvanvakainta, joka Pentax-objektiivista puuttuu. Lisäosoituksia sukulaisuudesta ovat automaattitarkennuksen kytkin sekä lukitus 18 mm:n kohdalle, joita Pentax-objektiiveissa ei perinteisesti ole. Tamron ei myöskään myy tätä suosittua objektiivia Pentax-kiinnityksellä. Pentax-version vääristymä ja vinjetointi on tosin vähäisempää, mutta se johtuu siitä, että Pentax-kamerat on ohjelmoitu korjaamaan nämä virheet.

Arvio

Pentax 18-270 mm saa kaikin mokomin olla jokseenkin samoissa kuin Tamron. Sitä vain on vaikea ymmärtää, että hinta nostettu melkein kaksinkertaiseksi. Se alentaa arvosanaa.

Ominaisuudet

Merkki
Pentax