Samsung 50-150mm F2.8 S ED OIS

Samsung tunki NX1:n myötä täysikasvuisten joukkoon. Objektiiveiltäkin vaaditaan enemmän, ja sen korealaiset toki ymmärtävät. Testasimme ensimmäisen viidestä huippuobjektiivista.

#Objektiivit #Samsung
8.7

50-150 mm F2.8 S ED OIS tuntuu heti laatuobjektiivilta. Se on painava ja sen metalliviimeistely on hieno. Tiivistetyt renkaat ja painikkeet liikkuvat tasaisesti ja täsmällisesti. Automaattitarkennukselle, tarkennusalueen rajaukselle ja 4,5 askelen kuvanvakaimelle on painikkeensa. Toimintoja säädetään hetkessä Samsungin nerokkaalla i-Function -painikkeella. Olympus on kopioinut sen, ja niin muidenkin pitäisi tehdä.
Objektiivin polttoväli vastaa kuvakulmaltaan kinokoon 75–225 mm:ä. Siinä on peräti 20 linssiä, joista neljä ED-linssejä. Yhdeksän himmenninlehteä tuottavat pehmeän sumennuksen. Tarkennus on nopea ja hiljainen. Lähin tarkennusetäisyys on pitkähkö, nimittäin 70 cm 50 mm:llä ja 98 cm 150 mm:llä. Vääristymä on vähäistä, eikä värivirheitä näy. Terävyys on erinomainen koko polttovälialueella jo aukolla F2,8. Se heikkenee vasta aukolla F16, paitsi 150 mm:llä, jossa aukolla F2,8 esiintyy värivirhettä ja terävyys hiipuu. Ne korjautuvat jo aukolla F4. Objektiivin mukana tulee vastavalosuoja.

Arvio

Samsung NX-1:n omistaja tarvitsee ennemmin tai myöhemmin tämän valovoimaisen telezoomin, joka on mekaanisesti ja optisesti huippuluokkaa ja sopii kameraan. Se on suuri, painava ja kallis, mutta se asemoi Samsungin vakavaksi kameranvalmistajaksi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung