Sigma 17-70mm F2.8-4.0 DC OS Macro C

Sigma tarjoaa naarmuisten pakettiobjektiivien tilalle kalliimman objektiivin alku-peräisten vaihtoehdoksi.

#Objektiivit #Sigma
8.2

Sigman uusi objektiivi on viimeistelyltään ja materiaaleiltaan luokkaa parempi kuin pakettiobjektiivit. Siinä on vastavalosuoja, äänetön tarkennusmoottori ja kuvanvakain. Kokeilimme sitä Canon EOS 7D:ssä, jossa se tuntui tasapainoiselta. Automaattitarkennus on nopea ja täsmällinen, mutta ei käsin hienosäädettävissä. Zoom- ja tarkennusrenkaat toimivat samaan suuntaan kuin Canon-objektiiveissa, ja Sigma on ainakin puoli aukkoa valovoimaisempi.
Kuvanvakain on tehokas, mutta etsinkuvan rauhoittumiseen menee ainakin viisi sekuntia. Laatu vastaa Canon EF-S 17–85 mm -objektiivia. Se kuitenkin vinjetoi 17 mm:llä ja täydellä aukolla. Vinjetointi kuitenkin katoaa jo aukolla F4, eikä se muutenkaan ole häiritsevää. Vääristymät on korjattu hyvin. Terävyys on keskellä hyvä, mutta heikkenee reunoja ja kulmia kohden. Kaikilla polttoväleillä on erittäin kannattavaa pikemminkin himmentää aukolle F5,6 kuin kuvata täydellä aukolla, mikä ei ole tämän tyyppiselle objektiiville lainkaan epätavallista.

Arvio

Sigma 17–70 mm on kelpo objektiivi, joka toimii erinomaisesti. Siinä on kuvanvakain ja äänetön tarkennusmoottori. Se on sekä hinnaltaan että laadultaan Canon EF-S 17–85 mm:n tasoa, ja sen vuoksi on vaikea löytää syitä suosia vain alkuperäisobjektiiveja.

Ominaisuudet

Merkki
Sigma