Sony DT 18-250mm F3.5-6.3

Sonyn tehokas superzoom on kuin itse huomaamattomuus. Se on painoltaan ja kooltaan kuin Sonyn pienempi 18-135-millinen, muun muassa siksi, että siinä ei ole tarkennusmoottoria.

#Objektiivit #Sony
8.3

Sonyn tehokas superzoom on kuin itse huomaamattomuus. Se on painoltaan ja kooltaan kuin Sonyn pienempi 18-135-millinen, muun muassa siksi, että siinä ei ole tarkennusmoottoria. Testin ikäpresidentti on vuodelta 2007, jolloin kamerarungossa oleva tavallinen, äänekäs sähkömoottori oli yleinen. Tarkennusnopeus on tyydyttävä, mutta kyllä tämän hintaluokan objektiivissa pitäisi olla oma ja hiljainen moottori. Se mahdollistaisi myös tarkennuksen hienosäätämisen käsin, mikä ei nyt onnistu. Samasta syystä automaattitarkennuksella ei ole kytkintä. Pieni lukitusnappi löytyy, se estää objektiivin liukumisen ulos, kun sen kanssa liikutaan. Sille ei tosin ole suuren suurta tarvetta, koska zoomausrengas on varsin tiukka.
Yleensä tämäntyyppisessä objektiivissa esiintyy tynnyrivääristymää lyhimmmällä polttovälillä, mutta tässä on tyynyvääristymää kautta linjan telealueelle saakka, mikä tosin harvoin häiritsee. Vinjetointi on keskimääräistä tasoa. Terävyys on hyvä keskeltä lähes reunoihin saakka jo täydellä aukolla, joten objektiivi sopii hyvin esimerkiksi kopiokuvaukseen tai arkkitehtuurikuvaukseen. Sonylla on erityisen kiinnostavia laatuobjektiiveja 16–80 mm:n polttovälialueella, mutta superzoomeihin se ei tunnu panostavan läheskään samalla tavoin.

Arvio

Sony DT 18-250 mm:n tärkein etu on se, että se on pieni ja huomaamaton, ja sen kuvanlaatu on hyvä. Se ei kuitenkaan ole objektiivi, joka erityisesti kiinnostaa tai innostaa kuvaajaa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony