ACDSee Pro 6

ACDSeen ammattilaisversioon on tehty uusia säätömahdollisuuksia. Mutta onko tästä ohjelmasta Lightroomin kilpailijaksi?

#Ohjelmistot #ACDsee
8.9

Tämä ohjelma on monessa mielessä Photoshop Lightroomin varteenotettavin haastaja, joka tunnetaan erityisesti nopeasta järjestelyosiostaan. Uuden version parannuksiin kuuluvat mm. hierarkiset hakusanat. Ne voi laittaa järjestykseen niin, että maannimet ovat ylinnä ja kaupunkien nimet niiden alla, ja näihin voi liittää nähtävyyksiä. Kun nähtävyyden nimeen lisätään valokuva, lisää ACDSee Pro siihen kyseisen kaupungin ja maan nimen, mikä on kätevää. Olisi hyvä, jos nuo tiedot automaattisesti siirtyisivät kuvan IPTC-dataan, mutta onneksi tämä voidaan hoitaa tietyn esiasetuksen avulla, jonka tekeminen vaatii vain pari hiirennaupsautusta.
Kuvankäsittelyosoiossa on nyt säädettävä sivellin, jolla voi esim. vähentää valotusta tai lisätä kontrastia joihinkin yksittäisiin alueisiin kuvassa. Valitettavasti maalaaminen monella eri valkotasapainolla ei onnistu kuten Lightroom 4:ssä. Kohinanvaimennusta on tehostettu, samoin mustavalkomuuntamisen säätömahdollisuuksia.

Arvio

Parannukset koskevat lähinnä kuvankäsittelyosiota, mikä on hyvä asia, mutta Lightroom on edelleen hieman edellä. Hierarkiset hakusanat tekevät jo valmiiksi erinomaisesta järjestelyosiosta vielä paremman. Hinta on kohdallaan.

Ominaisuudet

Merkki
ACDsee