Capture One Pro 7

Tässä on ammattimaisista ammattimaisin raakamuunnin. Uusi versio on entistä nopeampi, ja ohjelma tunnistaa kamerasi.

#Ohjelmistot #Capture One
9.1

Capture One on pitkään ollut johtava ohjelmistotalo mitä ammattimaisiin raakamuuntimiin tulee. Capture One Pro 7 on vielä siihenkin nähden monella tapaa melkoinen tasonkorotus edeltäjäänsä Pro 6:een nähden. Ohjelmassa on nyt monien kameroiden ja objektiivien profiilit. Siitä on suurta etua kohinanpoistossa ja jos on esimerkiksi korjattava objektiivin vinjetointia. Myöskin samojen säätöjen soveltamista suureen määrään kuvia on helpotettu, samoin kuin varmuuskopiointia ja käsiteltyjen kuvien vientitoimintoa on tehostettu. Samalla kuvaprosessorin nopeutta on lisätty todella tuntuvasti, ja nyt ohjelmassa voidaan työstää montaa raskasta kuvatiedostoa samanaikaisesti.
Mustavalkomuunnos sujuu erinomaisesti, samoin laajasävysäätö, jossa vain kahdella liukusäätimellä saadaan esiin sävyjä niin puhki palaneista huippuvaloista kuin raskaanpuoleisista varjoistakin. Jos tietokoneella jo on Capture Onen Pro-versio, putoaa uuden version hankintahinta 69 euroon.

Arvio

Markkinoiden ammattimaisin raakamuunnin on nopea, ja samojen säätöjen soveltaminen useisiin kuviin on helppoa. Mukana tulee valtava määrä kamera- ja objektiiviprofiileja, joilla kohinan ja vinjetoinnin poisto käy helposti.

Ominaisuudet

Merkki
Capture One