MAGIX Xara Photo & Graphic 2013

o ohjelman nimestä voi päätellä, että siinä on useampia osia. Kuvankäsittelyn lisäksi sitä voi käyttää kuvitukseen ja taittotöihin.

#Ohjelmistot #MAGIX
7.7

Jo ohjelman nimestä voi päätellä, että siinä on useampia osia. Kuvankäsittelyn lisäksi sitä voi käyttää kuvitukseen ja taittotöihin. Ohjelman varustuksena on valikoima erilaisia korttien ja vastaavien mallipohjia, joiden avulla saa helposti tuloksia aikaan. Hyödyllinen yksityiskohta on se, että ohjelma saa näyttämään värit paitsi sellaisena kuin ne näkyvät näytössä myös sellaisena kuin ne näkyvät tulosteessa. Työkaluvalikoimassa on vain 12 kuvaketta, mutta niistä yhden takana on kymmenen toimintoa, nimittäin Crop, Clone Stamp, Levels ja seitsemän muuta. Nämä toiminnot olisivat ansainneet kukin oman kuvakkeensa, joten tältä osin ohjelma on hieman hankalakäyttöinen. Tärkeimmät kuvankäsittelyyn tarvittavat työkalut saa kuitenkin totuttelun jälkeen helposti käyttöön. Tuntuu kuin ohjelmisto koettaisi haukata vähän liian isoa palaa. Jos etsii monipuolista kuvankäsittelyohjelmaa, Magixin ohjelma on kevytsarjalainen. Jos sen sijaan haussa on yksinkertainen kuvankäsittelyohjelma, jolla saa kuvat helposti tulosteiksi ja nettiin, Magixin ohjelma ei ole kyllin helppokäyttöinen. Vaikka jokin tehtävä näyttää helpolta, tarvitaan kuitenkin pitkä ja määrätietoinen napsuttelusarja, ennen kuin tavoiteltu tulos on saavutettu.

Arvio

Photo & Graphics Designer toimii taitto-ohjelmana, jolla voi myös muokata kuvia ja grafiikkaa. Pelkkään kuvankäsittelyyn sen ominaisuudet ovat kuitenkin liian vaatimattomat.

Ominaisuudet

Merkki
MAGIX