OnOne Software, Perfect Photo Suite 8 Premium Edition

Kuvankäsittelyohjelman 8. versioon on tullut tehokkaita toimintoja kontrastin paranta-miseen ja yksityiskohtien korostamiseen. Täydellinen se ei kuitenkaan ole.

#Ohjelmistot #onOne
8.3

Suureen ohjelmapakkaukseen on tullut tehokkaita toimintoja varsinkin kontrastin ja selkeyden parantamiseen. Dynamic Contrast -toiminnolla voidaan helposti hallita kontrastia niin pienissä kuin keskikokoisissakin yksityiskohdissa sekä suurilla alueilla. Sen avulla esim maisemakuviin saadaan selkeyttä ja pintakuvioita. HDR-toiminto on myös hyvin tärkeä. Sillä voidaan lisätä kuvaan pintarakenteita, selkeyttä ja unenomaista hehkua helpommin kuin esim. Lightroomissa. Vaikutus voidaan rajata esim. valo- tai varjokohtiin tai keskisävyihin, ja kuvasta voidaan valita haluttu sävyalue. On kuitenkin hämmentävää, että tasoilla voidaan työskennellä kahdessa eri modulissa, joissa ne eivät toimikaan täysin samalla tavalla. Uudessa Enhance-modulissa, jossa voidaan tehdä värien, kirkkauden ja kontrastin perussäätöjä, ei ole järkeä, jos koneella jo on Elements. Sen sijaan B&W-moduli on todella hyvä mustavalkomuunnoksiin, ja Portrait tekee hienoa työtä muotokuvien ihoalueiden tasoittelemisessa.

Arvio

Perfect Effectsissä on uudet, tehokkaat toiminnot kontrastin, selkeyden ja yksityiskohtien paranteluun, ja mukana tulee hyviä mustavalkotoimintoja. Premium Edition toimii sekä ohjelmana että liitännäisenä, mutta 95 euron hintainen liitännäisversio on parempi hankinta.

Ominaisuudet

Merkki
onOne