Photomatix pro 5

Photomatixin viides versio tarjoaa entistä yksinkertaisemman ja selkeämmän käyttöliittymän. Ohjelmasta on tullut välttämätön työkalu näyttävien HDR-kuvien muokkaamiseen.

#Ohjelmistot #Photomatix
8.5

HDR- eli laajasävykuvauksessa eri valotuksilla otettuja kuvia yhdistetään yhdeksi kuvaksi, jolloin kirkkaimpien ja tummimpien sävyjen yksityiskohdat säilyvät. Photomatix Pro on ollut uraauurtava HDR-ohjelma, jonka viides versio on merkittävästi aiempaa monipuolisempi. Käyttöliittymä on yksinkertainen ja selkeä. Silti käytännöllisiä toimintoja on runsaasti. Kuvia voidaan esimerkiksi tuoda suoraan Lightroomista. Ohjelmassa on mahdollista säätää perspektiiviä, käyttää kohinanpoistoa ja muita korjauksia. Eri toiminnoille voi asettaa erikseen muutosten voimakkuuden määräävän ylärajan. Haamukuvan poisto häivyttää eri valotusten aikana kuvassa tapahtuneen liikkeen. Jos ohjelman oma laajasävykuva ei tyydytä, lopputulosta voi hienosäätää itse, ja muutokset näkyvät kuvassa heti. Erityisen näppärä toiminto on Finishing Touch. Sen avulla tehdään loppusilaus kontrasteihin ja väreihin sekä lisätään terävyyttä suoraan ohjelmassa ennen kuvien tallentamista. Hinta on tosin vähän yläkanttiin.

Arvio

Photomatix on tehokas ja monipuolinen HDR-kuvankäsittelyohjelma mutta kallis pelkäksi HDR-ohjelmaksi. Kun ohjelman ominaisuuksia oppii hyödyntämään, sen avulla saa hienoja ja luonnollisen näköisiä kuvia. Ohjelma kilpailee Goog­len HDR Efex Pro 2 -ohjelman kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Photomatix