Photoshop Elements 11

Elements 11 tuntuu lähes uudelta kuvankäsittelyohjelmalta, kun sitä vertaa vanhempiin versioihinsa. mikään ei ole totutussa kohti, ja hyvä niin.

#Ohjelmistot #Photoshop
9.2

Elements 11 on saanut valoisan, tyylikkään ja modernin käyttöliittymän. Monet toiminnoista on siirretty uusiin kohtiin, mutta käyttäjä pääsee hetkessä käsiksi vaativiin kuvankäsittelytoimintoihin ja kokeilemaan uusia ominaisuuksiaa, kuten erilaisia piirtotyökaluja, jotka löytyvät Guided-välilehdeltä.
Expert-välilehdeltä puolestaan löytyy mm. monissa kursseissamme suosimamme työskentelytila, jossa on suurikokoisia kuvakkeita uusin muotoiluin. Työkalujen säätämiselle on varattu paljon tilaa näytön alaosassa. Edellisversioissa samat säädöt piti tehdä pienessä palkissa ruudun yläosassa. Uusi versio on edellisiä havainnollisempi. Mutta kaikki ei ole pelkkää pintaa. Toiminnallista uutta on esim. Lens Blur -tehoste, jolla saa uskottavan taustasumennuksen. Myös raw-muunnin on monipuolisempi Process 2012 -päivityksineen, minkä ansiosta varjoja on entistä helpompi valaista, ja Clarity- ja Vibrance-säädöillä väreihin saa kirkkautta. Elements kohtaa kilpailijansa numerossa 4/2013.

Arvio

Elements 11 saa edeltäjänsä näyttämään jopa sekavilta. Käyttöliittymän onnistunut ulkoinen suunnittelu tekee kuvankäsittelystä helpompaa. Raw-muuntimesta on tullut monipuolisempi, ja mukana on uusia suodintehosteita.

Ominaisuudet

Merkki
Photoshop