PictureCode Photo Ninja

Laadukkaiden raakamuuntimien uusi kovakasvo saa kuvistaan huippuarvosanat, mutta selväksi käy sekin, että kysymyksessä on ensimmäinen versio.

#Ohjelmistot #PictureCode
8.3

Noise Ninja -kohinanpoistajastaan tunnettu PictureCode on myös selkeitä kuvia tuottavan Photo Ninja -raakamuuntimen takana. Kuvamuunnos on todenmukainen ja kutsuva, ja kuvien sävykkyys on huippuluokkaa.
Ohjelmassa on lisäksi sävytasapainoa säätävä ja huippuvaloja pelastava ns. Smart lighting -toiminto, joka toimii todella hyvin. Väriprofiilit tuottavat varsinkin maisemakuviin sopivat täyteläiset sävyt. Näkyy myös merkkejä siitä, että kysymyksessä on ensimmäinen versio. Kun varjoalueita vaalennetaan, syntyy paljon kohinaa verrattuna esimerkiksi Lightroom 4:ään. Usein myös pelastettuihin huippuvaloihin syntyy värivirhettä, esim. vaaleanpunaista, joka on poistettava Color Recoverylla.
Kohinanpoisto on yleensä vedettävä tappiin, jos värikohina halutaan pois. Kaipasimme myös valikoivia säätötyökaluja kuten sivellintä ja liukuja, ja järjestelyosio on varsin yksinkertainen. Optisia virheitä ei voida poistaa automaattisesti, käsin kylläkin.

Arvio

Jos muunnat raakatiedostoja ilman suurempia säätöjä, kannattaa hakea Photo Ninjan koeversio saman tien. Jos kuitenkin kaipaat paljon edistyksellisempiä toimintoja ja säätöjä, ei tämä ensimmäinen versio ole sinua varten.

Ominaisuudet

Merkki
PictureCode