Unified Color HDR Express 3

Tämän ohjelman voisi kuvitella olevan itsestään selvä valinta, kun on tehtävä mahdollisimman luonnollisia laajasävykuvia. Vaikeuksia kuitenkin ilmaantuu, kun vaatimukset kasvavat.

#Ohjelmistot #Unified Color
7.7

HDR Express 3 toimii erittäin suurella sävyalalla, ja sillä on myös helppoa tehdä luonnollisen näköisiä laajasävykuvia useammasta otoksesta. Kaikki lopullisen kuvan alueet toistuvat sävykkäinä, ja jyrkkäsävyisillekin alueille syntyy kauniita liukusävyjä. Ohjelmassa ei kuitenkaan ole samanlaista säätö- ja tehostevalikoimaa kuin Google Nik Collectionin HDR Efex Pro 2:ssa. HDR Express 3:ssa on nimittäin vain niukasti mahdollisuuksia säätää sävytasapainoa, yksityiskohtia ja värejä siinä missä HDR Efex Pro 2:ssa laajasävytoimintoa voidaan säätää todella monin eri tavoin ja vieläpä kuvan eri osissa. HDR Express 3:ssa on parannettu toimintoa, jolla
sijoitellaan useampi käsivaralta otettu otos tarkasti oikeille paikoilleen. Se kyllä toimii kuten pitääkin, mutta sen sijaan liikkuvan kohteen aiheuttamien haamukuvien poistotoiminto ei toimi. Purjeveneaiheisessa stressitestissämme jäi poistoyrityksistä rumia jälkiä eri otoksista. Toinen laajasävykuvaohjelma, HDR Efex Pro 2, selvitti tämän tehtävän erinomaisesti.

Arvio

Ellei haluta muuta kuin tehdä luonnollisia laajasävykuvia, ei HDR Express 3 ole huono ohjelma. Kuvat ovat sävykkäitä ja liu'ut puhtaita. On kuitenkin parempi maksaa 119 euroa Googlen suuresta ohjelmapakkauksesta. Sen mukana tulee mm. mainio HDR Efex Pro 2.

Ominaisuudet

Merkki
Unified Color