Brother MFC-J6720DW

Laitteella voidaan tulostaa ja lukea A3-kokoisia kuvia langattomasti edulliseen hintaan. Se sopii kuitenkin paremminkin toimistoon kuin valokuvaajalle – mikä myös näkyy tulosteissa.

#Tulostimet #Brother
7.7

A4-tulosteet ovat joskus vain liian pieniä, ja puoliammattimaiset A3-tulostimet taas liian kalliita. Silloin on harkittava tämän Brother-tulostimen kaltaisia malleja, jotka sekä tulostavat että lukevat A3-koossa. Siinä on käytännöllisesti kaksi kelkkaa, joten se on sekä A4- että A3-tulostusvalmis. Kaikki hoidetaan etupuolelta, joten sitä voidaan pitää seinää vasten. Asentaminen on helppoa, mutta jos langaton tulostus vaihdetaan langalliseen, on koko asennus tehtävä uudelleen cd-levyltä. Langaton tulostus toimii kyllä hyvin, joten sillä voidaan tulostaa ongelmitta esimerkiksi suoraan älypuhelimelta. Tulostuksen oletusarvot tuottavat aivan liian värikylläisiä kuvia. Käyttäjän kannattaakin vaihtaa tulostimen ajurilta laaduksi Natural, jos on tarkoitus tulostaa valokuvia. Silloin värikylläisyys on tosin aavistuksen verran turhan laimea, joten kuvista tulee tavallisesti liian vaaleita.

Kuvanlaadussa on heikkouksia

Tämä ei valitettavasti ole kuvanlaadun ainoa heikkous. Väreissä on yleistä keltaista värivirhettä, jonka vuoksi ihon väri on hiukan luonnoton, eivätkä mustavalkokuvatkaan ole neutraalin harmaita. Terävyys ja kontrasti ovat kyllä hyvät, mutta tasaisilla alueilla näkyy rakeisuutta hyvääkin paperia käytettäessä, joten esim. sininen taivas ei ole täysin puhdas. Laitteella on taipumusta myös kuvien raitaisuuteen. Se on harmillista, koska tulostus on varsin nopeaa ja työskentely hiljaista. A4-liuskan tulostamiseen valokuvalaadulla meni 55 sekuntia, A3-liuska taas valmistui kolmessa minuutissa ja kymmenessä sekunnissa. Laite luki A4-kuvan minuutissa ja kuudessa sekunnissa, mutta tiedoston laatu ei rakeisena riitä vaativalle valokuvaajalle.

Meillä oli pieniä ongelmia A3-tulostamisessa. Jouduimme usein pyytämään laitetta tulostamaan uudelleen, ennen kuin kaikki toimi. Hinta on kyllä kohdallaan, jos etsitään tulostinta ensi sijassa kotikonttoriin eikä laadukkaaseen valokuvatulostukseen ole useinkaan tarvetta.

Arvio

Iso tulostin selviää hienosti kaikista kotikonttorin tehtävistä. Se sekä tulostaa että lukee A3-kokoisia kuvia, ja langaton tulostus toimii hyvin. Sitä ei kuitenkaan pidä hankkia, jos sillä on tarkoitus tulostaa korkealaatuisia valokuvia. Siinä kilpailijat menevät Brotherista ohi oikealta ja vasemmalta sen tulosteiden värivirheen ja rakeisuuden vuoksi.

Ominaisuudet

Merkki
Brother