Epson Expression Premium XP-605

Monitoimitulostin voi olla myös tyylikäs esine. Paperinkäsittely on kätevää, kun kaiken voi hoitaa tulostimen etupuolelta. Mutta tässä järjestelyssä on myös ärsyttäviä piirteitä.

#Tulostimet #Epson
8.6

Epson XP-605 on helppo ottaa käyttöön ja se on valmiina tulostamaan muutamassa minuutissa. Valikko on selkeäkäyttöinen. Käyttöpaneelin voi nostaa vaaka-asentoon, mikä on kätevää, jos laite on sijoitettu lähelle lattiatasoa.
Laitteen tulostuspäät kannattaa puhdistaa vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä, koska puhdistus kuluttaa melkoisesti väriainetta. Kokeilun aikana puhdistus tehtiin kahdesti, ja sen tuloksena kaksi testilaitteen viidestä uudesta värisäiliöstä tyhjeni puolilleen.
Tulostin on suunniteltu sikäli kätevästi, että sen paperialustoihin pääsee käsiksi tulostimen etupuolelta. Valitettavasti kokonaisuus on kömpelö, sillä siinä on kuusi osaa, joita voi kääntää ylös ja alas ja vetää ulos tai kokonaan pois, ja yksi alustoista saattaa jopa painua tulostimen sisään, jos käyttäjä toimii varomattomasti.

Kannattaa odottaa

XP-605:n skannaustarkkuus on 1200 x 2400 ppi, mikä on useimmissa tapauksissa riittävä. Yhden A4-arkin skannaaminen parhaalla tarkkuudella kestää vajaat 14 sekuntia. Tulostustarkkuudeksi valmistaja ilmoittaa 5760 x 1440 dpi. Värikuvien tulostaminen parasta laatua käyttäen ei ole kovin nopeaa. Yhden A4-arkin tulostaminen reunattomasti kesti kaksi minuuttia ja 30 sekuntia, mutta tulos onkin sitten odottamisen arvoinen. Kuvan värit ovat luonnollisen kylläiset. Ihon sävyt toistuvat hyvin, samoin esimerkiksi iltataivaan sävyjen liukuva siirtymä vaaleasta tummaan. Mustavalkoiset kuvat tulevat helposti liian tummiksi ja niissä on hienoista kellanvihreää sävyä, joskaan ei yleensä häiritsevästi.
Tulostimen voi liittää tietokoneeseen joko usb-liitännän tai langattoman wi-fi-verkkoliitännän kautta. Epson iPrint -sovelluksen avulla voi tulostaa suoraan puhelimesta ja taulutietokoneesta. Tulostettavan tiedoston voi lähettää myös sähköpostitse suoraan tulostimen yksilölliseen sähköpostiosoitteeseen. Sovellus on saatavissa sekä iOS- että Android-laitteisiin.

Arvio

Puolentoista sadan euron hintainen, tyylikkään valkoinen Epson XP-605 on pätevä työkalu. Paperialustojen käyttö voisi olla sulavampaakin, mutta tulostuslaadussa ei ole moittimista, ellei oteta huomioon mustavalkotulostuksen vähäisiä ongelmia. Tulostimessa on wi-fi-verkkoliitäntä ja muutenkin monipuoliset langattomat ominaisuudet.

Ominaisuudet

Merkki
Epson