Manfrotto 190XPRO4-BH

Manfrotton jalustan kätevät ratkaisut nopeuttavat käyttöä. Se hieman mietityttää, onko alumiini tämänhintaiselle jalustalle riittävän korkealaatuinen materiaali.

#Jalustat #Manfrotto
8.3

Manfrotto on uudistanut 190X-jalustasarjan. Muun muassa lukitusta on parannettu ja keskiputki on monipuolisemmin käytettävissä. Testissä oli alumiinijalusta, jonka jalat ovat neliosaiset. Pakettiin kuuluu kuulapää 496RC2. Kätevä piirre uusissa lukoissa on se, että kaikki yhden jalan lukot saa auki kerralla, mikä nopeuttaa jalustan virittämistä kuvausasentoon. Keskiputken voi kääntää vaakasuoraan esimerkiksi lähikuvausta varten. Aikaisemmin tähän tarvittava lukitus oli jalustan ja kamerapään välissä, mikä lisäsi kuljetuspituutta viidellä-kuudella senttimetrillä. Nyt sen asemesta on tukeva holkki, joka nostetaan esiin, kun keskiputki halutaan vaaka-asentoon. Rakenne vaikuttaa yhtä tukevalta kuin entinenkin. Jalusta ei ole niin jäykkä kuin vanhempi hiilikuituversio, mutta ero ei ole suuri. Vertasimme niitä 2,8 kilon kuormalla, ja 190XPRO4 vaikutti käytännöllisesti katsoen yhtä vakaalta kuin hiilikuitujalustakin, vaikka hiilikuitu vaimentaa tärähtelyt hiukan nopeammin. Käytännössä ero ei ole suuri.

Arvio

Uusi Manfrotto 190X on pätevän jalustan vielä pätevämpi uusi versio, jossa on paremmat lukitukset ja kätevämpi keskiputki. Jalustaa on nopea käyttää, ja vaikka materiaali on alumiini, jalusta on varsin tukeva. Materiaali huomioon ottaen hinta on kalliinpuoleinen.

Ominaisuudet

Merkki
Manfrotto