Manfrotto PIXI mini tripod

Manfrotton uuden minijalustan kuulapää voidaan avata ja kiristää hetkessä. Siinä on myös kätevä lisätoiminto videokuvausta varten.

#Jalustat #Manfrotto
9.2

Pixi täyttää kaikki pöytäjalustalle asetettavat vaatimukset. Sen korkeus on vain 13,5 senttiä ja paino vaivaiset 230 grammaa. Mukana tuleva kuulapää on ruostumatonta terästä. Kuulapää voidaan löysätä yhdellä punaisen painikkeen painalluksella, ja se kiristyy uudelleen, kun painikkeesta hellitetään. Jalat ovat kuitumuovia, mikä osaltaan keventää jalustaa. Jaloissa on luistamattomat kumijalat. Minijalusta sopii parhaiten pienille järjestelmäkameroille tai peilittömille järkkäreille, sillä se kestää korkeintaan yhden kilon painon. Myöskään pitkiä objektiiveja ei sen kanssa kannata käyttää. Objektiivi saisi olla korkeintaan 8,5 sentin pituinen, pidemmillä objektiiveilla se saattaa keikahtaa nurin. Kiinnitimme siihen kuitenkin kokeeksi 18–55 millimetrin pakettiobjektiivilla varustetun puoliammattimaisen Canon EOS 7D:n ja otimme sarjan kuvia ongelmitta. Mainiota on, että jalustaa voidaan kokoontaitettunakin käyttää kameran kädensijana. Ominaisuudesta on hyötyä varsinkin videota kuvattaessa.

Arvio

Manfrotto Pixi on nykyisistä pöytäjalustoista paras. Sen paino on vain 230 grammaa, kuulapää on ruostumatonta terästä ja todella helpo löysätä ja kiristää. Kumitassujen ansiosta jalat eivät liukastele, ja jalustaa voidaan käyttää kädensijana. Todella kätevää!

Ominaisuudet

Merkki
Manfrotto