Canon EOS 77D

EOS 77D istuu syvän kahvansa ansiosta todella hyvin käsiin. Kamera on myös melko kevyt. Päällä olevasta näytöstä voi tarkistaa asetukset kuten kalliimmissakin EOS-malleissa.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.6

EOS 77D istuu syvän kahvansa ansiosta todella hyvin käsiin. Kamera on myös melko kevyt. Päällä olevasta näytöstä voi tarkistaa asetukset kuten kalliimmissakin EOS-malleissa. Kameran takana olevaa kosrketusnäyttöä voidaan kiertää ja kääntää kaikkiin suuntiin. Peilietsin on kuitenkin pieni ja pimeä, ja sen vuoksi näytön ja suorakatselun käyttäminen etsimen sijaan houkuttelee toden teolla. Tarkennus on nopea, täsmällinen ja monipuolinen – esimerkiksi tarkennuksen voi asettaa alueittain. Suorakatselutilassa on myös helppoa asettaa tarkennuspiste näytölle sormella koskettamalla, ja seurantatarkennuksella tarkennus seuraa hyvin tarkasti kohdetta, jota on kosketettu. APS-C-kuvakennon yksityiskohtien toisto on luokassaan todella hyvä. Kuvakohina alkaa häiritä vasta herkkyydellä ISO 12 800. Sarjakuvausnopeus 6 kuvaa sekunnissa on tässä luokassa pieni. Videota tallennetaan vain Full HD -laatuisena, kun monilla kilpailijoilla se on 4K-laatuista.

Arvio

Erittäin hyvä kuvanlaatu edulliseen hintaan. Valikon ja kosketusnäytön yhteistoiminta on hyvää. Pieni etsin, rakenne hieman halvan oloinen. Ei 4K-videota, vain Full HD.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,5
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
6
Suurin ISO
51200