Fujifilm X-Pro3

Fujifilm X-Pro3 on X-Pro2:n oivallinen perillinen, jossa on päivitetty muutakin kuin spesifikaatioita. Fujifilm on nimittäin nostanut esille palasen analogisesta perinnöstään.

tekijä Välineopas #Kamera #Fujifilm
8.9

Kun X-Pro3:n paketin avaa, yksi seikka pistää silmään. Kameran takana ei ole perinteistä kuvanäyttöä, vaan pieni 1,3 tuuman näyttö. Fujifilmin uusi peilitön tekee nimittäin kunniaa yrityksen analogiselle perinnölle. Pieneltä näytöltä näkee, mikä digitaalinen filmijäljitelmä on valittuna. Jäljitelmät perustuvat Fujifilmin analogisiin värillisiin ja mustavalkoisiin filmityyppeihin. Vaihtoehtoisesti pikku näytöltä näkyvät kamera-asetukset.

Perinteinen lcd-näyttö ei kuitenkaan ole kadonnut – takakylki pitää vain kääntää alas, jotta sen saa käyttöön. Se on ovela keksintö, joka houkuttelee kuvaajan käyttämään etsintä. Ihastuimme siihen heti. Ensinnäkin meitä huvitti paljon enemmän kokeilla eri filmityyppejä. Toiseksi kuvaaminen tuntui paljon rauhallisemmalta, kun emme käyttäneet näyttöä.

Kamerassa on erityinen hybridietsin, jossa vipua käyttämällä valitaan joko optinen etsin tai sähköinen etsin, jossa on 3,69 miljoonaa pistettä ja joka tuottaa suuren ja tasaisen kuvan. Kun vipua käännetään toiseen suuntaan, kuvan nurkkaan tulee näkyviin myös kuvasuurennos, josta voi tarkistaa esim. terävyyden. Optinen etsin on hyvä heikossa valossa, jossa sähköinen voi olla rakeinen. Silmälasit ja optinen etsin eivät olleet oikein hyvä yhdistelmä. Oli vaikea nähdä koko kuvaa hyvin kääntelemättä päätään.

X-Pro3:ssa on 26 megapikselin APS-C-kenno, joka tuottaa hienon kuvanlaadun ja tarkat yksityiskohdat. Automaattitarkennus on nopea ja varma, ja sekä kasvojen- että silmientunnistus toimii hyvin ­– olematta kuitenkaan Sonyn huipputasoa. Vaikka X-Pro3 sopii ylipäätään paremmin katu- kuin toimintakuvaukseen, sen 20 otoksen sekuntinopeus pystyy hyvin seuraamaan mukana vauhdissakin. X-Pro3:n saa myös erityisen kestävällä Duratec-pinnoitteella XXXX euron hintaan.

Arvio

X-Pro3:n kuvanlaatu on oiva ja yksityiskohdat toistuvat hyvin. Piilossa oleva lcd-näyttö, hyvä etsin ja selkeät filmijäljitelmät tuottavat uudenlaista iloa käyttäjälle.

Ominaisuudet

Merkki
Fujifilm
Megapiksler
26,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
20,0
Maks ISO
51200