LoweproToploader Pro 70 AW II

Kun suuri järkkäri on akkuperineen tavoitettava nopeasti ja helposti, on tämä laukku paikallaan. Kätevä kahden hihnan järjestelmä antaa kiireiselle valokuvaajalle ilon aiheita.

#Kameralaukut #Lowepro
9.0

Niin sanottu pistoolilaukku on hyvä ratkaisu, kun kuvaamaan lähdetään vain yhdellä objektiivilla. Useimmat mallit eivät kuitenkaan ole riittävän leveitä järjestelmäkameralle ja akkukahvalle, mutta Lowepro Toploader Pro 70 AW II selviää siitäkin ongelmitta. Kokeilimme laukkua Canon EOS-1D X:lla, joka sopi siihen hyvin ja oli vieläpä helppo ottaa kiireessä ulos laukusta.

Leveän olkahihnan ansiosta laitteistoa on kevyt kantaa. Pehmustettu laukku suojaa kameraa ja objektiivia hyvin. Mukana on ylimääräinen hihna, joka vedetään kahden kiinnikkeen kautta vyötärölle. Se pitää laukun kävellessä aloillaan. Laukkua voidaan näppärästi kantaa myös rinnan päällä, kun suuri olkahihna vedetään niskan taa ja pienempi hihna on vyötäisillä. Asento on hyvä, ja mäkiä voi kiiveskellä ylös välineistön kolisematta holtittomasti ympäriinsä. Myös kameran kaivaminen esiin vauhdissa on helppoa. Kolme senttiä puuttuu, että 70–200 mm F2,8 mahtuisi mukaan. Sen kanssa on valittava suurempi malli Pro 75 AW II.

Arvio

Toploader Pro 70 AW II on selvästi tarpeellinen väline järkkärille ja akkukahvalle. Materiaalit ovat vankkoja, ja laukkua voidaan kantaa usealla kätevällä tavalla. Paras valinta pidemmille reissuille on valokuvausreppu, mutta lyhyemmille retkille tämä laukku on onnen omiaan.

Ominaisuudet

Merkki
Lowepro