Samsung Galaxy A9 128GB

Mahdollisuus valita eri polttovälejä. Näyttö on suuri ja selkeä, ja puhelimen hinta on erittäin kilpailukykyinen. Kuvanlaatu tuottaa pettymyksen. Vain pääkameraa voi käyttää Pro-tilassa, eikä millään kameroista saa raakakuvia.

tekijä Välineopas #Kameralaukut #Samsung
8.2

A9 on maailman ensimmäinen älypuhelin, jonka takana on peräti neljä kameraa, ja sen hintakin on houkutteleva. Pääkameran tarkkuus on 24,1 megapikseliä ja valovoima F1,7. Siirtymällä telekameraan saadaan kaksinkertainen optinen zoom. 12 mm:n ultralaajakulma laskee tarkkuuden vain 8 megapikseliin. Neljännellä kameralla saa taustasumennuksen esim. muotokuviin, mikä toimii hyvin.
Vaikuttaa nokkelalta tarjota näin paljon objektiivimahdollisuuksia, mutta kuvanlaatu heikkenee jyrkästi, kun siirrytään pois pääkamerasta, joka tuottaa luonnolliset värit ja hyväksyttävän yksityiskohtaisuuden. Erityisesti ultralaajakulma olisi mainio, jos kuvat eivät olisi niin pikselöityneitä. Missään kameroista ei ole optista kuvanvakainta, ja Pro-asetuksella voidaan valita korkeintaan ISO 800 – ja käyttää vain pääkameraa. Auto-asetuksella pääsimme ISO 2000:een, mutta kuvissa näkyi paljon kohinaa. Raakakuvia kameroilla ei voi ottaa. Suuri, 6,3 tuuman ja 1080 x 2220 pisteen Amoled-näyttö on toisaalta selkeä ja näyttää yksityiskohdat hyvin.

Arvio

Suuri, 6,3 tuuman ja 1080 x 2220 pisteen Amoled-näyttö on toisaalta selkeä ja näyttää yksityiskohdat hyvin.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung