Canon EOS 2000D

Canon EOS 2000D

Kun halutaan hyvää kuvanlaatua edulliseen hintaan, tämä kamera kuuluu markkinoiden parhaimmistoon. Lisäksi kamera on erittäin helppokäyttöinen. Koska EOS 2000D ei ole Canonin halvin peilillinen järjestelmäkamera, olisimme toivoneet enemmän toimintoja ja suurempaa kuvausnopeutta.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.6

Canon EOS 2000D on pieni ja kevyt. Kiekot ja painikkeet ovat oikean käden ulottuvilla, ja kolmituumainen näyttö ja valikkojärjestelmä ovat helposti hahmotettavissa. Valotuksen arviointi näytöltä voi ennen ja jälkeen kuvauksen olla vaikeaa, sillä huippuvalot eivät näy tarkasti. Etsin on peilillinen ja sen vuoksi vähän pieni ja tumma, mutta tilanne on sama kaikissa tämän hintaluokan peilijärjestelmäkameroissa. Suuremmissa malleissa on prismaetsin.
Automaattitarkennus on perinteistä Canonia. Siinä on yhdeksän tarkennuspistettä, ja myös monet muut piirteet muistuttavat edeltäjää EOS 1300D:tä, joka oli samankokoinen ja -painoinen ja käytti samanlaista akkua. ISO-herkkyys yltää yhä vain 12 800:aan, sarjoja voi yhä kuvata vain kolme kuvaa sekunnissa ja kameran oma salama yltää yhä vain 9,2 metriin. Edeltäjän tapaan EOS 2000D:ssäkään ei ole kennonpuhdistusta. Kuvaprosessori on yhä Digic 4+, ja kaikki painikkeet ovat samoissa kohdissa kuin 1300D:ssä. Videota voi edelleen kuvata vain Full HD:nä. Toiminnoiltaan kamera on siis varsin riisuttu. Suuri muutos on uudenlainen kuvakenno, joka nostaa tarkkuuden 17,9 megapikselistä 24:ään. EOS 2000D:n yksityiskohtien toisto on mainio ja kuvanlaatu hyvä, vaikka hinta on edullinen. Valotus on tarkka, ja kuvia voidaan tulostaa suurikokoisena tai rajata reilusti. Värit ovat miellyttävät, ja tarkkuus on hyvä. Suosittelemme korkeintaan ISO 6400:aa, vaikka myös ISO 12 800 on kelvollinen tiukan paikan tullen.
Odotusten vastaisesti kameran nimi ei ole EOS 1400D. Canon on nimittäin muuttanut tämän kameraluokan nimistöä antaakseen tilaa vielä pienemmälle EOS 4000D:lle, jota testaamme parhaillaan.

Conclusion

EOS 2000D ottaa EOS 1300D:n paikan Canonin peilillisten järkkäreiden huokeammassa päässä. Kameran suurentunut tarkkuus luo hintaluokan uuden standardin.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
3
Suurin ISO
12800