canon200D_03

Canon EOS 200D

EOS 200D on Canonin pienin ja kevein peiljärjestelmä-kamera. Se on tyylikäs ja toimiva ja tekee hyviä kuvia. Tekniikaltaan se ei kuitenkaan ole mikään edelläkävijä.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.9

Canon EOS 200D teki edullisesta hinnastaan huolimatta vaikutuksen. Se on mukava ja tyylikäs eikä se ole paljoa peilittömiä järjestelmäkameroita suurempi. Useimmat kameran toiminnoista on helppo hallita, kiitos painikkeiden ja kosketusnäytön hyvän yhteistyön.
Huonosti suunitellun virtapainikkeen vuoksi on aivan liian helppoa panna kamera videokuvaukselle valokuvaustilan sijaan. Myös halpa pentapeilietsin on kaltaisekseen aivan hyvä, mutta ei niin kirkas ja terävä kuin oikea pentaprismaetsin. Säädöt käyvät näytöltä hyvin, mutta se ei ole kovin luotettava kuvien arviointiin. Saimme aluksi jonkin verran lievästi ylivalottuneita kuvia, ennen kuin aloimme käyttää valotuksenkorjausta. Valotus kannattaakin tarkistaa histogrammista eikä näyttökuvasta. Tarkennus riittää hyvin normikäyttöön. Perinteistä Canonia ovat ensi kertaa EOS 400D:ssa nähdyt yhdeksän tarkennuspistettä ruutukuviona.
Kuvanlaatu on erinomainen ja valotus, yksityiskohtien toisto ja värit hyviä hankalissakin valaistusolosuhteissa. Kuvat ovat hyviä aina ISO 6400:een saakka. Vielä 25 600 on täysin käyttökelpoinen.
Canonin uusi pakettiobjektiivi, EF-S 18-55 mm F4.0-5.6, on myönteinen tuttavuus. Mekaanisesti se vaikuttaa paremmalta kuin muiden vastaavat, ja optisesti se on todella hyvä. EOS 200D tallentaa videota Full HD:nä. Odotimme kyllä 4K:ta.
Kaiken kaikkiaan EOS 200D sopii perhekuvaajalle. Se on pieni, siisti, kevyt, melko helppo käyttää ja sillä tulee erinomaisia kuvia. Jos kameraa taas käytetään vaativampaan kuvaukseen, esim. urheiluun tai muihin nopeisiin kohteisiin, tarttuisimme suurempaan ja edistyksellisempään kameraan, Canonilla EOS 800D:hen.

Conclusion

200D on pieni, tyylikäs peilijärjestelmäkamera, jolla syntyy hyviä kuvia ja jota on ilo käyttää. Todella hyvä vaihtoehto aloittelijalle ja vähemmän kuvanneelle.
Tarkennus on yhä Canonin vanha työjuhta, yhdeksän tarkennuspistettä ruutumuodossa keskellä kuvaa. Myöskään videon resoluutio ei ole huippua.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
51200