Canon EOS 250D

Canonin uusi EOS 250D on ennätyksellisen pieni peilijärjestelmäkamera, jossa on kääntyvä näyttö. Hyvä kuvanlaatu, hienot yksityiskohdat ja kauniit värit. Kauniit ja selkeät 4K-videot. Näyttö ei ole täysin luotettava. Huono akun- kestävyys.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
8.8

Canonin uusi EOS 250D on ennätyksellisen pieni peilijärjestelmäkamera, jossa on kääntyvä näyttö. Sillä on onneksi tarjottavana paljon enemmän kuin tämän luokan kameralta voisi odottaa. Siinä on monia piirteitä, jotka ovat tuttuja peilittömästä EOS M50:sta, esimerkiksi uusi Digic 8 -prosessori, jonka ansiosta saa 4K-videota. Jo tämä on askel eteenpäin verrattuna edeltävään EOS 200D:hen.
Etsin on vähän pieni ja tumma. Etsimessä on yhdeksän tarkennuspistettä, mutta niitä saa käyttöön peräti 3975, kun näytön suorakatselua käytetään etsimenä. Silloin voi myös käyttää uutta, hyvin toimivaa silmiintarkennusta, jollainen on niin ikään suurissa R-malleissa.
Näyttö on kosketusherkkä, ja toimintojen ja tarkennuspisteen valinta siitä on ilahduttavan kätevää. Kuvan voi myös ottaa painamalla näytöstä.
Näyttö ei valitettavasti näytä kuvaa oikein. Siitä seurasi, että tulimme käyttäneeksi valotuksenkorjausta silloinkin, kun se ei ollut tarpeellista. Tuloksena oli yli- ja alivalottuneita kuvia. Näytön käyttö vaatii siis totuttelua, ja käytimme aika paljon histogrammia varmistaaksemme oikean valotuksen. Toisaalta yksityiskohtien ja värin toisto olivat oikein hyvät.
Vaikka kamera on pieni, sen ergonomia on mainio. Kamera on miellyttävä ja sopii hyvin käsiin. Otekahva on aiempaa syvempi, ja helppokäyttöinen valikko ohjaa kuvaajaa kädestä pitäen. Testasimme 250D:tä erinomaisen EF-S 18-55 mm F4.0-5.6 IS STM -objektiivin kanssa. Sen ja kameran yhteishinta on 650 euroa. Kameran voi ostaa mustana, valkoisena tai hopeanvärisenä.

Arvio

Varma tarkennus ja hieno kasvojentunnistus.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
24
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6
LCD-näyttö
3
Kuvaa/sekunti
5
Suurin ISO
51200