Canon EOS 4000D

EOS 4000D on esimerkki siitä, miten halvalla voi tehdä peilillisen järkkärin. Ajatus on mainio, mutta tulos on niin riisuttu, että kamera ei ole hyvä ostos.

tekijä Välineopas #Kamerat #23
7.8

Canon EOS 4000D on monin tavoin samanlainen kuin EOS 2000D. Erona on, että 4000D on yksinkertaisempi ja että se on Canonin kaikkien aikojen halvin peilillinen järkkäri. Matala hinta merkitsee sitä, että lcd-näyttö on pienentynyt 2,8 tuumaan ja etsin vaatii hyvää näköä. Diopterikorjaus on nimittäin karsittu pois, joten etsintä ei voi sovittaa omaan näköön. Kun etsin on lisäksi pieni ja hämärä, sitä ei oikein voi käyttää silmälasit päässä. Objektiivikiinnitys on heikkoa muovia, ja kameran salama pitää aktivoida käsin.
Myös APS-C-kennossa on säästetty. Tarkkuus on vain 17,9 megapikseliä, kun EOS 2000 D:ssä luku on 24. Kuvanlaatu ei kuitenkaan ole huono. Pienestä tarkkuudesta huolimatta yksityiskohtien toisto on riittävä useimpiin tarkoituksiin, ja värit ovat miellyttävät huonossakin valossa. ISO-herkkyys yltää 12 800:aan, mutta 6400:aa ei kannata ylittää, ellei se ole aivan välttämätöntä. Myös Auto ISO loppuu siihen. Kamera korjaa Canon-objektiivien vinjetoinnin mutta ei vääristymiä. Vaikka kuvanlaatu on hyvä, kamera on kovin riisuttu. Video on Full HD -tarkkuutta, ja automaattitarkennus mittaa yhdeksästä pisteestä keskeltä kuvaa. Yksittäiskuvissa se toimii, mutta ei vakuuta jatkuvassa tarkennuksessa. Jatkuva automaattitarkennus ei myöskään ole paras mahdollinen suorakatselussa. Kamera ottaa kolme kuvaa sekunnissa, mikä ei riitä toimintakuvaukseen. Valikko ja toiminnot ovat yksinkertaisia ja edustavat pelkistetyintä mallia Canonin hienosta käyttöliittymästä. EOS 4000D:ssä on wi-fi, jonka voi liittää mobiililaitteisiin, toiseen kameraan, tulostimeen tai verkkoon. Ostaisimme mieluummin lisäsatasella EOS 2000D:n, jossa on metallikiinnitys, diopterisäätö ja parempi tarkkuus.

Arvio

Hyvä kuvanlaatu, jos kuvia katsotaan näytöltä tai jos niitä harvemmin rajataan tai tulostetaan yli A4-kokoisina.

Silmälasien kanssa on vaikeaa käyttää etsintä, mikä vie pohjan koko järjestelmäkameran idealta. Riisuttu automaattitarkennus.

Ominaisuudet

Merkki
23
Megapikseliä
17,9
Polttovälikerroin/optinen zoom
1,6x
LCD-näyttö
2,8”
Kuvaa/sekunti
3
Suurin ISO
13000